ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA KURAN’I KERİMİ TECVİDLİ OKUMA KURSU

19 Ocak 2017
1.172 kez görüntülendi

ALAPLI’DA  KURAN’I KERİMİ TECVİDLİ OKUMA KURSU

Alaplı Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından   devlet memurlarına yönelik ‘Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma’ kursu açıldı.

‘Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma’ kursunda Alaplı Çağlayan cami imam hatibi hafız Mehmet Aksakal tarafından Alaplı Halk Eğitim müdürlüğünde  15 kursiyere makamlı, tecvidli, düzgün kıraati Kuranı Kerim okuma eğitimi veriliyor.

Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdür yardımcısı  İsa Sudakap ,kursa katılanların   Kur’an-ı Kerim’i tecvid ve mahrecine uygun okuyabilme bilgi ve becerilerine sahip olacaklarını söyledi.

Kursu veren  hoca Mehmet Aksakal ise kursla ilgili şunları söyledi Müslümanlara rehber olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in tüm Müslümanların bilmesi ve okuması gereken bir kitaptır.Kursumuz haftada 3 gün olmak üzere 3 aydan beri devam ediyor.Nisan ayı sonuna kadar kursa devam edeceğiz .kursa gelenlerin  hepsinin ortak özellikleri devlet memuru olmaları gündüz  mesaisini bitirenler  gece 18.00 den 20.30 a kadar kursumuza devam ediyorlar. 3 aylık çalışma sonucunda kendileri okumalarını geliştirdiler. Yaşınız kaç olursa olsun, ölüm gelmeden mutlaka bu eğitimi almalı ve Allah’ın bize bir ikramı olan bu kitabı okumalı ve öğrenmeliyiz.İstekli olan herkes Halk Eğitim müdürlüğüne müracaat ederek bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz.

tecvit

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz