ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA OSMANLICA KURSU AÇILDI

17 Aralık 2015
738 kez görüntülendi

ALAPLI’DA OSMANLICA KURSU AÇILDI

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Alaplı Yurt Müdürlüğünce Üniversite öğrencilerine yönelik Osmanlıca Türkçesi kursu açıldı.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Alaplı Yurt Müdürü Erhan Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yurdumuzda kalan 480 öğrencimize 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verdiklerini ayrıca akşamları ücretsiz kurslar açarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Gündüzleri Okullarında İngilizce öğrenen öğrencilerin akşamları Osmanlıca öğrendiğini ifade eden Yavaş, şunları söyledi:

“Yurtkur olarak öğrencilerimizin sadece barınma ihtiyaçlarına cevap vermediklerini bunun yanında akşamları öğrencilere yönelik çeşitli kurslar açarak onların gelişimine katkı sağlıyoruz. 11 tane çeşitli branşlarda kurslarımız var. İsteyen öğrencimiz istediği kursa ücretsiz gidebiliyor. Onlardan gelen kurs taleplerini de değerlendiriyoruz. Osmanlıca kursu bunlardan biri, birçok öğrencimiz Osmanlıca öğrenmek istiyor. 2 gurup haline 50 öğrencimizin katıldığı Osmanlıca kursunu başlattık. Gençlerimizin geçmişinden ve geleceğinden kopmamaları için bu tür faaliyetlerin sağlanması gerektiğini düşünerek bu tür kurslarımıza ağırlık vererek elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çünkü milleti millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Osmanlıca kursuna öğrencilerimizden gelecek istek doğrultusunda eğitim sona kadar devam edeceğiz.”

????????????????????????????????????

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz