ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA RAMAZAN HAZIRLIKLARI

18 Temmuz 2012
641 kez görüntülendi

ALAPLI’DA RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Ramazan öncesi camilerin, şadırvan ve tuvaletlerin temizliği, elektrik tesisatı ve ses cihazları elden geçirildiğini bildirdi.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayı içinde Camilerin havalandırılmasına ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılmasına özen gösterileceğini söyledi. Ramazan ayı boyunca çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edileceğini ifade eden Baş,  şunları söyledi;

“Merkez Camiinde sabah, öğle ve ikindi namazlarından önce mukabele okunacak. Her gün öğle namazından yarım saat önce merkezi sistemden vaaz verilerek, yüz yüze Vaaz kursuna katılan personel kendi camilerinde vaazlarını kendileri yapacaktır. Kendi camilerinde vaaz yapan görevliler vaaza zamanında başlayıp ezanla birlikte bitireceklerdir. Çift görevli olan camilerde merkezi ezan ve vaaz sistemi ramazan ayı ile beraber sona erecektir. Hatimle Teravih namazı ilçemiz merkez sanayi camiinde kılınacaktır. Camilerin havalandırılmasına ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılmasına özen gösterilerek camilerdeki vaaz, irşat ve mukabele programları, cemaatin dikkatini çekecek ve takibini temin edecek şekilde her gün özel bir panoya yazılarak ilan edilecek, özel programlar toplumun her kesimine çeşitli yollarla duyurulacaktır. Bütün camilerimizde mukabele okunarak görevliler mukabele okunacak zamanı camii panosunda belirteceklerdir. Camilerde bayanlara mahsus mekânların daha geniş, aydınlık, temiz ve sağlıklı olması yönünde çalışmalar yapılmıştır. Ve bu hususta herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için çaba gösterilecektir. Engelli vatandaşlarımızın İbadetlerini rahat yapabilmeleri için özellikle merkezi camilerde düzenlemeler tamamlanmış olup çocuklarımızın camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, yaşının gereği davranışlar sergileyen, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine, onları camiye ısındıracak, sevdirecek ve camiden koparmayacak tarzda yumuşak, sevecen, hoşgörülü ve tatlı bir yaklaşım sergilenerek camilere olan ilgi ve sevgilerinin devamı ve pekiştirilmesi hedeflenmiştir. Merkezi sistemden yararlanamayan veya ulaşmayan görevlilerimizde kendi camilerinde,  öğle namazından 20 dakika önce cemaate ilmihal bilgileri verileceklerdir.Ramazan ayında fıtır sadakasını Din İşleri Yüksek Kurulu Kararına göre  8.50 Lira  olarak belirlenmiştir”

Muhabir: Cem Sürmeneli

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz