ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA SADECE ONLAR İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ.

23 Temmuz 2014
783 kez görüntülendi

ALAPLI’DA SADECE ONLAR İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ.

CEM SÜRMENELİ – Alaplı ilçesinde bir grup, İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti.

Alaplı Merkez Camisi önünde toplanan çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi, yere oturarak hurma ve suyla oruçlarını açmalarının ardından İsrail aleyhine sloganlar attı. Çocuklar da yerde hareketsiz yatarak Gazze’de İsrail’in saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden minikleri canlandırdı.Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar yaptığı konuşmada, Filistin’de Müslümanlar’ın ölümle burun buruna olduklarını söyledi.

İsrail’in saldırılarını kınadıklarını ifade eden Kar, “Filistin’de işkence ve soykırım son haddine kadar yaşanıyor. Her ne kadar bizler oradaki zulmü durduramıyorsak da tepkimizi gösterebiliyoruz. İsrail’i lanetliyoruz” dedi. Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş da zalimlerin kadın, çocuk ve yaşlı demeden insanları katlettiğini, buna da seyirci kalındığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

gaa

gaaa

gaaaa

Yorumlar

  1. muhammet akbaş dedi ki:

    oraya çağırılan insanlar kent koseyinin dawetıyle katılmışlardır. İşi siyasi olaya dönüştürdüğü için oraları saadet partisi bayraklarıyla donattıran beledıyeye ve partı tesşkilatına yazık.

  2. ismail korkut dedi ki:

    sn. muhammet kardeşim; bu protesto alaplı kent konseyi tarafından düzenlenmemiştir. çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği bir programdır. yanlış anlamalara mahal vermemek adına yorumuna cevap verme ihtiyacı hissettim. ismail korkut alaplı kent konseyi başkanı…

Yorum Yaz