ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA SEL TEHLİKESİ

21 Aralık 2012
806 kez görüntülendi

ALAPLI’DA SEL TEHLİKESİ

Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Alaplı Çayı’nın Karadeniz’e bağlantılı olduğu ağzın molozlarla dolması sonucu su seviyesinin yükselmesiyle 6 iş yerini su bastı.

Dün akşamdan bu yana ilçede etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Karadeniz’de oluşan dalgalar Alaplı Çayı’nı molozlarla doldurdu. Çaydaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Alaplı Belediyesi alarma geçti.

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, ilçenin sel tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Alaplı Çayı’nın ağzının molozlarla tamamen kapandığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:

“Alaplı Çayı, Gümeli beldesinden başlayarak ilçe merkezinden Karadeniz’e akmaktadır. Çayın çıkışında daha önce mendirek vardı. Ancak dolgu çalışması ardından mendirek işlemini yitirmiş durumdadır. Şu anda çay çıkışında mendirek olmadığı için çayın Karadeniz’e akmasında sıkıntı olmaktadır. Karadeniz’in dalgaları da çay ağzına taş ve kum doldurmak suretiyle kapatmaktadır. Belediye olarak iş makinelerini çay ağzında tutarak açmaya çalışıyoruz. Fakat doğanın gücüne iş makineleriyle karşı gelmemiz mümkün olmuyor. Şu an itibariyle Karadeniz’de yaklaşık 6 metreyi bulan dalga nedeniyle çayın ağzı tamamen kapanmış durumdadır. Bu nedenden dolayı da çayda su seviyesi yaklaşık 10-15 metre yükseldi. Çaydaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle şehir içerisinde bodrum katlar çay seviyesinin altında kaldığı için su basmaları oldu. İlçede ekiplerimiz 6 iş yerinde su boşatma çalışması yapıyor. Zarara uğrayan esnaflarımız var. Şu an da çok şiddetli bir yağış olsa Alaplı’yı sel basar. Sel tehlikesi altındayız. Acilen mendirekin yapılması gerekiyor.”

ALBUM ADI ALAPLI ÇAYINDA TEHLİKE, Fotograf Mustafa Kanca on 12/21/2012 (36 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz