ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA UĞUR MUMCU ANILDI

24 Ocak 2013
904 kez görüntülendi

ALAPLI’DA UĞUR MUMCU ANILDI

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 20. yılında Alaplı’da düzenlenen törenle anıldı.

Alaplı Merkez Cami önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, yaptığı basın açıklamasında, araştırmacı gazeteciliğin çağdaş ve laik düşüncenin Atatürkçülüğün sembol isimlerinden Uğur Mumcu’yu, katledişinin 20. yılında saygıyla andıklarını söyledi.

Uğur Mumcu denince akla demokrasi geldiğini anlatan Sanlı şöyle konuştu;

“20. Adalet ve demokrasi haftasında Adalet ve demokrasi uğruna can veren Kemalist yurt severleri anmak için toplanmış bulunuyoruz. Muharrem Aksoy’un Bahri Üçok’un acı dinmeden Uğur Mumcu’nun ölümü acılarımızı katmerleştirmiştir. Bu güzel insanlar niçin hedef alınıyordu. Ortak özelikleri ne idi. Ulusalcı olmak, laik olmak, düşüncelerini gazetelerle kitaplarla yaymak karanlık geleceği ön sesileriyle açığa çıkarmak tehlikeleri işaret etmektir. Uğur Mumcu deyince aklımızı en başta demokrasi Aksoy deyince ise başta adalet geliyor.”

Törene, CHP Alaplı İlçe Teşkilatı, ADD Alaplı İlçe Şubesi, Türk Anneler Derneği Alaplı Şubesi, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Alaplı Şubesi,Eğitimsen, Çevre Koruma Derneği, Tüketici Hakları Derneği,  Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği adına başkan yönetici ve üyeleri katıldı.

Program Alaplı Belediyesi kültür Salonunda  Uğur Mumcu belgeseli sunumuyla devam etti.  Ardından müzik dinletisi Erdemir Musiki derneği tarafından seyircilere sunuldu.

ALBUM ADI UĞUR MUMCU’YU ANMA PROGRAMI, Fotograf Mustafa Kanca on 1/24/2013 (73 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz