ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA YAZ KURAN KURSLARI BAŞLIYOR

20 Haziran 2013
718 kez görüntülendi

ALAPLI’DA YAZ KURAN KURSLARI BAŞLIYOR

Alaplı’da yaz kuran kursları 24 Haziran 2013 Pazartesi günü başlıyor

 

17 Haziran’da başlayan Yaz Kur’an Kurslarına kayıtlar devam ediyor. 24 Haziran 2013 günü sona eriyor.İlk ders ise 24 Haziran’da yapılacak. “Gel bu yaz Kur’an’ı kalbine yaz” sloganıyla Alaplı İlçe Müftülüğü’nün denetim ve gözetiminde bütün cami ve Kur’an Kurslarında verilecek olan Yaz Kur’an Kurslarının kayıtları başladı.

Yaz Kur’an Kurslarına kayıt olmak için yaş sınırı veya öğrenci olma şartı aranmıyor. Her yaştan insanlar Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırabilecek. Kayıt yaptırmak için sadece dilekçe vermenin yeterli olacağını kaydeden Alaplı Müftü vekili Osman Fatih Eryiğit , “Yaz Kur’an Kursları 24 Haziran Pazartesi günü resmen eğitim ve öğretime başlayacak. Yaz Kur’an Kurslarında, Kur’an ve temel dini eğitimlerin yanında sosyal faaliyetlere de yer verilecek. Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımızın milli birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirmekte, sevgi , saygı ve dostluk bağlarını güçlendirmekte, vatan, millet, bayrak, şehitlik ve gazilik gibi milli ve manevi değerlerimizi özümsetmekte, onlara bir arada yaşama ve sorumluluk bilinci kazandırmaktadır. Cami görevlilerimiz tarafından yapılacak bilgi, şiir, ve ezbere Kur’an okuma yarışmaları, velileriyle birlikte piknik düzenlenmesi gibi cami içi ve dışı eğitsel sosyal etkinliklerle öğrencilerin motivasyonunun artırılması sağlanacaktır. Bütün camilerimizde Müftülüğümüz tarafından gerekli tedbirler alınarak eğitim verilecek mekanlar hazır hale getirilmiştir. Bütün velilerimiz cami ve Kur’an Kurslarına giderek görevlilere öğrencilerin kayıtlarını yaptırabileceklerdir” dedi.

Alaplı İMKB Anadolu öğretmen Lisesinde yatılı kız ve erkek yaz kuran kursu açılıyor. Buraya  erkeklerde 5.sınıf ve 8.sınıftaki erkekler Kızlarda ise 5 ile 11.sınıf öğrencileri yatılı olarak kabul ediliyor

24 Haziran’da başlayacak Yaz Kur’an Kursları, 3 kur halinde gerçekleştirilecek ve kurslar 23 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz