ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA YILAN TİMİ İŞ BAŞINDA

23 Haziran 2014
566 kez görüntülendi

ALAPLI’DA YILAN TİMİ İŞ  BAŞINDA

 

Alaplı ilçesinde yaz aylarında ihbarların artması nedeniyle göreve başlayan özel tim, karbondioksitli yangın söndürme tüpleriyle etkisiz hale getirdikleri yılanları doğaya bırakıyor.

Yaz aylarında hemen hemen her gün evlere yılan girdiğine yönelik çok sayıda ihbar alan belediye yetkililerinin itfaiye bünyesinde oluşturduğu tim, yangın söndürme tüpleriyle görev yapıyor.

 

Timde görevli personel, karbondioksit içerikli tüpler yardımıyla yılanları etkisiz hale getirerek, zarar vermeden doğaya salıyor.

 

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, sıcaklıkların artmasıyla evlere ve araçlara yılan girme vakalarının çoğaldığını söyledi.

 

İhbarlara en kısa sürede cevap vermek amacıyla oluşturdukları timin göreve başladığını anlatan Taşkın, “Çeşitli aparatlar kullanarak yılanı yakalamak hem zor hem de riskli. Biz de bundan dolayı yangın söndürücüler kullanıyoruz. Geçen yıl 60 vakaya müdahale eden timimiz, karbondioksit içerikli tüpler yardımıyla yılanı etkisiz hale getiriyor” diye konuştu.

 

Taşkın, tüplerin içeriğinin toz yerine gazdan oluştuğunu, yüksek derecede soğutucu etkileriyle öne çıktığını vurgulayarak, “Karbondioksit, havayla birleştiğinde eksi 60-70 derece soğukluk yaratıyor. Böylece yılan etkisiz hale geliyor. Bir süre sonra kendi ısısına ulaştığında da hayvan normale dönüyor” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz