ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ İLYÖNETİMİNE ALAPLI’DAN 1 KİŞİ

14 Şubat 2015
810 kez görüntülendi

AK PARTİ İLYÖNETİMİNE ALAPLI’DAN 1 KİŞİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresi Can Polat Pamay Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan kongrede İl Başkanlığı için Zeki Tosun aday oldu.


Kongrenin Divan Başkanlığı’na AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsü konuşmalarına geçildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, başkanlık sistemine ilişkin, “Biz bunu AK Parti için istemiyoruz. Bu, Türkiye’nin geleceği, daha da büyümesi, çok daha güçlük bir aktör olması için önemlidir” dedi.
AK Parti’nin hep ilklerin partisi olduğunu, kurulduğu günden beri Türkiye’de de alışılagelmiş siyasetin dışında yer aldığını belirten Muş, “Demokratikleşme adına çok ciddi adımlar atıldı. Bunlar yapılırken kolay olmadı. Bir taraftan bu hizmetleri Türkiye’nin tamamına kazandırıyorken, bir taraftan da bunlara karşı direnen vesayet unsurlarıyla uğraştık. Gizli, örtülü darbe girişimleri yaşandı. Bunlarla mücadele ettik, bunları bertaraf ederek bu hizmetleri kazandırdık” diye konuştu.

 

Muş, Adalet ve Kalkınma Partisinin 12 yıllık süre sonunda ekonomiyi 3 kattan fazla büyüttüğü Türkiye’nin konuşulduğuna işaret ederek, kişi başına milli gelirin de 3,5 kattan fazla arttığını anlattı.

Türkiye’nin 2001’de yaşadığı kriz dönemindeki süreci hatırlatan Muş, “Bu krizin bize bugün itibarıyla faturası nedir biliyor musunuz? Bakın, bugün Türkiye’nin kamu borcu yaklaşık 600 milyar lira seviyesindedir. Peki, bu paranın ne kadarı 2001 yılındaki bankacılık krizinden geliyor? Tam, 525 milyar lirası. Yani 2001 yılında özel ve kamu bankaların görev zararının bugün ülkemizin sırtındaki faturası, 525 milyar liradır. Borçlar ancak 2011’de ödenebildi” ifadesini kullandı.

Muş, Türkiye’deki finansal piyasaların Avrupa ve dünyayla mukayese edildiğinde çok daha güçlü olmasında 12 yılda sağlanan güçlü istikrarın önemli rolü bulunduğuna dikkati çekerek, zayıf iktidarlar ve çoklu koalisyon hükümetlerinde bu başarıların elde edilemeyebileceğini vurguladı.

 

– Başkanlık sistemi

Başarıları daha da arttırmak istediklerini anlatan Muş, “Son dönemde başkanlık sistemi üzerinde tartışma var. AK Parti olarak Anayasa Uzlaşı Komisyonuna başkanlık sistemini teklif ettik. Neden başkanlık sistemi önemli, Türkiye’ye neler kazandırır? Güçlü bir istikrar yakalansaydı geçmişteki krizler belki olmayacaktı. Siyasi istikrarsızlıklar, koalisyonlar Türkiye’yi maalesef oralara getirdi” şeklinde konuştu.

Muş, başkanlık sisteminde hızlıca karar alındığını ve uygulamaya konulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Meclisin denetimi çok daha yüksek olur başkanın üzerinde. İstikrar çok daha güçlü olur, başkan seçilir, görev süresi boyunca hizmetini yapar, vatandaş bir sonraki dönemde beğenmezse değiştirir. Daha önce tecrübe ettiğiniz gibi koalisyondu, istikrarsızlık gibi süreçler yaşanmaz. Bunu AK Parti için istemiyoruz. Bu, Türkiye’nin geleceği, daha da büyümesi, çok daha güçlü aktör olması için önemlidir. Onun için yaklaşan bu seçimlerde başarıların üzerine çok daha güçlüsünü eklemek suretiyle, Zonguldak’tan daha fazla AK Parti’li milletvekilini parlamentoya göndermemiz lazım, bütün vilayetlerden bunu başaracağız, başarmamız lazım. Bunu gerçekleştirdiğimiz an, Türkiye’ye yeni anayasayı kavuşturacağız.

Bir daha Türkiye’de istikrarsızlıkların yaşanmaması için güçlü başkanlık sistemini inşallah kazandıracağız. Türkiye’nin hızlı karar almaya, güçlü istikrara, hızla yürümeye ihtiyacı var. Bunu başarmamız lazım. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde inanıyorum ki 2023 ve 2053 hedeflerini çok daha hızlı gerçekleştirebilecek hükümet sistemi teşekkül etmiş olacak.”

Bir taraftan seçimlere hazırlanırken, diğer taraftan ekonomide çok ciddi dönüşüm paketlerini, esnafa verilen destekleri peyderpey açıkladıklarını aktaran Muş, bu paketlerin hayata geçirilmesiyle Türkiye’de ikinci atılım döneminin başlatılacağını, ekonominin 2023’te söz verdikleri hedeflere ulaşacağını vurguladı.

Mehmet Muş, iş kuran, markalaşma ve kurumlaşma için adım atacak esnafa ciddi destekler verdiklerine dikkati çekerek, “150 bin lira üst limit olmak üzere destek veriyoruz. 100 milyon lira gibi bir rakamı, bunun için tahsis etmiş durumdayız. Verdiğimiz destekler ülkemizin ekonomisinin daha da güçlenmesi ve istikrarın daha arttırılması içindir” ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Muş’a partililer tarafından Devrek bastonu ve madenci heykeli hediye edildi.

Kongreye AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Tek liste ile yapılan kongrede Zeki Tosun AKP İl Başkanı seçildi. Tosun’un yönetimine Kdz. Ereğli’den Ali Kemal Karaca ve Mustafa Kocatürk, Alaplı’dan ise sadece Mustafa Ali (Adem) Sevim girebildi.

162_46962_sonliste

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz