ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DAN 35 KİŞİ HALİL İBRAHİM BULUŞMASINA KATILDI.

1 Ekim 2012
751 kez görüntülendi

ALAPLI’DAN 35 KİŞİ HALİL İBRAHİM BULUŞMASINA KATILDI.

Alaplı’dan  35 kişilik bir grup  Şanlıurfa’da düzenlenen Halil İbrahim Buluşmalarına katıldı

Şanlıurfa Valiliği tarafından her yıl düzenlenen Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmaları’na bu yıl Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Daire müdürleri, Sosyal Dayanışma Vakfı üyeleri, Halk Eğitim Müdürlüğü, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklere katılan tüm yardım gurupları kent merkezinde bir araya gelerek Balıklı göl platosuna kadar kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe yabancı ülkelerden gelen konukların yanı sıra Alaplı’dan 35 kişilik gurupta katıldı. Alaplı Kaymakamlığı SYDV, Alaplı TSO ve Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğüne ait pankartlarla yürüyüşe katılan Alaplı heyeti, vatandaşlara fındık dağıttı.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malgaç, yaptığı açıklamada, gezinin Türkiye’nin tarihi yerlerini görme acısından çok olumlu geçtiğini söyledi. Halil İbrahim Buluşmaların iyilik hareketi olduğunu ifade eden Malğaç, “Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nın amacının misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik,  iyilik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim’in binlerce yıl öncesinden açtığı yoldan giderek, ayak izlerini takip etmektir.  Dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşları Şanlıurfa’da bir araya geliyor. Bizde Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Alaplı TSO Başkanlığı ve Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü önderliğinde Daire müdürler ve eşleri, esnaflarımızın katılımıyla 35 kişilik bir heyetle Halil İbrahim Buluşmalarına katıldık. Etkinliklerin yanı sıra, Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi, Sabır Peygamberi Hz.Eyyüp’ün hastalık çektiği mağara ve kutsal suyundan yıkanarak şifa bulduğu kuyu, Hz İbrahim doğduğu rivayet edilen mağara, Hz İbrahim Camisi, Balıklı göl, Urfa kalesi, Dünyanın ilk üniversitesi Harran Üniversitesi,12 bin yıllık olduğu tahmin edilen göbekli tepede bulunan dünyanın ilk tapınağı, Türbeler, tarihi camiler, mağaralar gezerek 4 günlük gezimizi tamamladık” dedi.

Geziye, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç,Belediye Meclis üyesi Dürdane An Köse,Özel İdare Müdürü Şaban Emiroğlu,Mal Müdürü Adnan Çetin, İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran,Alaplı Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ, Çevre Koruma Derneği Oktay Türkyılmaz,Muhtarlar,Kamu çalışanları, ve esnaflar katıldı.

ALBUM ADI CEM’İN GÖZÜNDEN URFA HALİL İBRAHİM BULUŞMASI GEZİSİ, Fotograf on 10/01/2012 (160 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz