ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DAN 60 KİŞİLK GRUP UMREYE UĞURLANDI

20 Şubat 2013
681 kez görüntülendi

ALAPLI’DAN 60 KİŞİLK GRUP UMREYE UĞURLANDI

 

Alaplı İlçesinden umreye giden 60 kişilik 3.kafileyi Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, uğurladı.

Alaplı’da özel bir şirket tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için Merkez cami önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, umreye giden vatandaşlarını dönüşlerinde hediye olarak sadece hurma ve zemzem suyu almalarını istedi. Umrecilerin kutsal topraklarda sabırlı olmaları gerektiğini anlatan Bektaş, “Bazılarınız umreye önceden gitmiş olabilir. Fakat ibadet, ihrama girmek, beydullaha gidip tavaf yapmak ve görevlerinizi yapma hususunda rehberlerimiz vardır. Onlara mutlaka kulak veriniz. Bir diğer husus ise sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü orada sizi öfkelendirecek olan bazı hareketler arakadasınız ya da bir başkası tarafından ortaya çıkabilir. Sermayeniz elinizden kaybolabilir. Öfkenizi yenmek ve sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Orada sokaklarda zamanınızı heba etmeyiniz hediye olarak hurma ve zemzemle dönün. Hediye alacaksınızda Alaplı’dan esnaflardan alın”

 

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise konuşmasında, Kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Ben şahsım ilçemiz adına Ülkem adına hepinizin kutsal topraklarda dua bekliyorum. Birlik ve dirliğimizin artması ve gelişmesi adına hepinizden dua bekliyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kuran-ı Kerim okunarak dua yapıldı. Ardından kutsal topraklara giden 60 kişiyi Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu uğurladı.

Vakıf Tur Hac ve umre organizasyonu ile Alaplı eski müftülük şefi Enver Karagüzel,  Tepekent Camii imamı Muharrem Açıkgöz ve Merkez Camii imamı İrfan Sarıoğlu hocada umreye gittiler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz