ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DAN 68 KİŞİLİK GRUP UMREYE UĞURLANDI

20 Ocak 2015
679 kez görüntülendi

ALAPLI’DAN 68 KİŞİLİK GRUP UMREYE UĞURLANDI

Alaplı İlçesinden umreye giden 68 kişilik 2.kafileyi Alaplı sevinç gözyaşları ile  uğurladı.

Alaplı’daVakıf Tur   şirketi tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için Merkez cami önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, umreye giden vatandaşlarını dönüşlerinde hediye olarak sadece hurma ve zemzem suyu almalarını istedi. Umrecilerin kutsal topraklarda sabırlı olmaları gerektiğini anlatan Bektaş, “Bazılarınız umreye önceden gitmiş olabilir. Fakat ibadet, ihrama girmek, beydullaha gidip tavaf yapmak ve görevlerinizi yapma hususunda rehberlerimiz vardır. Onlara mutlaka kulak veriniz. Bir diğer husus ise sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü orada sizi öfkelendirecek olan bazı hareketler arakadasınız ya da bir başkası tarafından ortaya çıkabilir. Sermayeniz elinizden kaybolabilir. Öfkenizi yenmek ve sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Orada sokaklarda zamanınızı heba etmeyiniz hediye olarak hurma ve zemzemle dönün. ”

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise konuşmasında, Kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Ben şahsım ilçemiz adına Ülkem adına hepinizin kutsal topraklarda dua bekliyorum. İnşallah sağ salim gidip gelirisiniz ” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kuran-ı Kerim okunarak dua yapıldı. Ardından kutsal topraklara giden 68 kişiyi Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve yüzlerce kişi  uğurladı.

Vakıf Tur Hac ve umre organizasyonu ile Alaplı eski müftülük şefi Enver Karagüzel,  Merkez  Camii müezzini  Seyfullah Yaman eşi ve çocukları  ile birlikte umreye gittiler

Sömestri tatilini fırsat bilen bazı veliler beraberlerinde çocuklarını da kutsal topraklara götürdüler

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz