ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

1 Eylül 2014
734 kez görüntülendi

ALAPLI’DAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

Alaplı ilçesinde  Vefa Tur Hac Organizasyonu ile hacca giden 50  kişilik ilk hacı kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

 

Törene Zonguldak milletvekili Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Alaplı’ya Milletvekili Candan ile giden Başkan Uysal, ‘Abilerim, ablalarım, kardeşlerim’ diye hitap ettiği hacı adaylarına güle güle gidip sağ salim dönmeleri temennisinde bulundu. Milletvekili Candan’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yeni Türkiye için hacı adaylarından dua isteyerek, “Yeni Türkiye’den dünya çok şey bekliyor. Ortadoğu’da olanları görüyorsunuz. Her yerde Müslüman kanı dökülüyor, çoluk çocuk öldürülüyor. Müslümanların tek umudu, İslam’ın son kalesi Türkiye’dir. Sizlerden memleketimiz için, bizi yönetenler için dua istiyoruz” dedi.

Alaplı Merkez Cami müezzini İrfan Sarıoğlu, Merkez Camisi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçeden bu yıl hac vazifesini yerine getirmek için 50 kişinin kutsal topraklara gideceğini söyledi. Hacca genç yaşta gidilmesi gerektiğini ifade eden Sarıoğlu, “Kutsal topraklarla tanışmak ve tanımak bir insanın hayatında ki en güzel şeydir. Böyle güzel bir nimeti ertelemek bize zarardan başka bir şey vermez. hacı adaylarının kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşadığını vurgulayarak, “Hac görevini yerine getirmek için yola çıkan 50 kardeşimiz, dünyamız ve dinimizin en kutsal yerlerine gitme şerefine nail olacaklar. Hacı adaylarımıza kolaylıklar ve hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu. diye konuştu

Allah hacılarımıza yol açıklığı, sağlık ve afiyet içerisinde görevlerini en güzel şekilde yapmayı ve sağlık içerisinde ailelerine kavuşmayı nasip eylesin. Allah gitmeyenlere de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin.” dedi..

Törende, Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından ilk hacı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.Törende, İlçe Müftülüğü ilahi korosu tarafından ilahiler okunmasının ardından dualar edildi. Bu arada hacı adaylarının ve yakınlarının göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

From VEFA TUR HACILARI UĞURLANDI, posted by Mustafa Kanca on 8/31/2014 (135 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz