ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

12 Eylül 2013
735 kez görüntülendi

ALAPLI’DAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

Alaplı ilçesinde  Vefa Tur Hac Organizasyonu ile hacca giden 27  kişilik ilk hacı kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

İlçe Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit, Merkez Camisi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçeden bu yıl hac vazifesini yerine getirmek için 50 kişinin kutsal topraklara gideceğini söyledi. Hacca genç yaşta gidilmesi gerektiğini ifade eden Eryiğit, “Kutsal topraklarla tanışmak ve tanımak bir insanın hayatında ki en güzel şeydir. Böyle güzel bir nimeti ertelemek bize zarardan başka bir şey vermez. Hacılarımız içinde hiç genç yok. Oysaki tablo çok farklı, burada 20-30 yaşında gençler olmalıydı. Dedelerimizi ve ninelerimizi genç kardeşlerimizi uğurlamalıydık” diye konuştu

Allah      hacılarımıza yol açıklığı, sağlık ve afiyet içerisinde görevlerini en güzel şekilde yapmayı ve sağlık içerisinde  ailelerine kavuşmayı nasip eylesin. Allah gitmeyenlere de en   yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin.”  dedi..

Törende, Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından ilk hacı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.Törende, İlçe Müftülüğü ilahi  korosu tarafından ilahiler okunmasının ardından dualar edildi.  Bu arada hacı adaylarının ve yakınlarının göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Yorumlar

  1. Mehmet Yaman dedi ki:

    Haca giden tüm hacilarimiza Allah cc mebrur olacak bir hacci nasip etsin Allah hepsine sag salim gidip gelmek nasip etsin insallah.

Yorum Yaz