ALAPLI HABERLERİ

ALAPLILI ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ

15 Ekim 2012
879 kez görüntülendi

ALAPLILI ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ

Alaplı’da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere törenle ekipman desteğinde bulunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, törende yaptığı konuşmada, 2008-2012 yılları arasında il genelinde bin 437 çiftçiye ekipman desteği sağlandıklarını söyledi.

Bu yıl ekipman desteği için 542 bin lira ödenek ayrıldığını anlatan Çelik, “Alaplı’da 81 çiftçiye ekipman desteği veriyoruz. Zor şartlardaçalışanüreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye gelmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Konuya İlişkin açıklama yapan İl Müdürü Necmi ÇELİK 2012 yılında  İl ve İlçe Müdürlüklerimize  destekleme kapsamında 2440 çiftçimiz başvuru yapmıştır.  Bakanlığımızca İlimize 542.684,00 TL ödenek tahsis edilmiştir. Değerlendirmeler  başvuru sahiplerinin aldıkları  puana,  belirlenen önceliklere ve tahsis edilen ödeneğe göre yapılmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda;

Arıcılık Makine Ekipmanı         :7

Balya Makinesi                        :3

El Traktörü                              :68

Pülverizatör                             :92

Süt Sağım Makinesi                 :21

Süt Sağım Ünitesi                     :2

Süt Soğutma Tankı                  :2

Yem Hazırlama Makinesi         :5

Silaj Makinesi                          :2          olmak üzere 202 çiftçimiz % 50 hibe destekli makine ve ekipman almaya hak kazanmıştır. Bu yıl hayvancılık ekipmanlarına ağırlık verilmiştir. dedi.

Başvuru sonucunda 81 çiftçiye makine ekipman desteği çıktı.

Alaplı’dan Ekipman desteği çıkan 81 çiftçiden 16′sına patpat (bahçe traktörü), 3 çiftçiye süt sağma makinesi ve 61 çiftçiye ise ilaçlama makinesi desteği çıktı.

Kaymakam Yıldıray Malğaç da çiftçilere desteklerin sürdüğünü kaydetti.

Törende, desteklemeden faydalanan çiftçilere ekipmanları teslim edildi.

Törene Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz, Emniyet müdürü İsmail Baş, Ziraat odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve vatandaşlar katıldı

ALBUM ADI TARIMSAL EKİPMAN DAĞITIMI, Fotograf Mustafa Kanca on 10/15/2012 (96 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


ALAPLILI ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz