ALAPLI HABERLERİ

ALAPLILI PEHLİVANLAR ÇİMENOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

3 Temmuz 2013
709 kez görüntülendi

ALAPLILI PEHLİVANLAR ÇİMENOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Alaplı Aktif Spor Kulübü Yağlı Pehlivan Güreşçileri Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlunu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Alaplı’da yağlı pehlivan güreşleri bir kültür ve gelenek olduğunu söyledi. Bu geleneği yaşatacak genç neslin geldiğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle dedi;

“Alaplıda güreş bir kültür bir gelenektir. İlçemizde çok sayıda güreşçimiz yetişiyor. Daha öncede Kırkpınar da güreşmiş birçok güreşçimiz vardı. Onların peşinden yeni güreşçilerimiz geliyor. Özelikle Aktif Spor Kulübümüz güreşin üzerinde çok duruyor. Bizde Belediye olarak kendilerine elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Yaklaşık 4 senedir düzenli olarak güreşçilerimiz her türlü müsabakalara katılıyorlar. Bu haftada yapılacak olan Kırkpınar yağlı güreşçilerine katılacaklar. Hepsine başarılar diliyorum.”

Güreşçi Oğuzhan Bozkurt, ise, “5 yıldır güreş yapıyorum. Her yıl Kıkpınara giderek Alaplımızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Hocalarımıza ve Belediye Başkanımız Nevzat Çimenoğluna teşekkür ediyorum.” Dedi.

Güreşçi Saffet Yılmaz, “4 senedir Kulübümüzde güreş yapıyorum hocalarımız bize çok emek veriyor. Biz de bu emeklerin boşuna gitmemesi için Kırkpınar dan madalyalarla döneceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz