ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’NIN EN BÜYÜK PROJESİ BAŞLADI

2 Ekim 2012
676 kez görüntülendi

ALAPLI’NIN EN BÜYÜK PROJESİ BAŞLADI

 

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İller Bankası aracılığıyla yapılacak olan Derin Deşarj sistemi İnşaatı başlandığını bildirdi.

 

 

Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, her biri 13 metre olan deniz dibine döşenecek boruların bağlantılarının yapılamaya başlandığını söyledi. Önümüzdeki yıl inşaatın tamamlanmasıyla, Alaplı dereleri ve deniz kenarları kanalizasyon ve atık sulardan kurtulacak. İfade eden Çimenoğlu,  şunları söyledi;

“Alaplı Derin Deniz Deşarj Sistemi İnşaatının daha önce yüklenici firmaya yer teslimini yapmıştık. Şimdi, imalat ve inşaat işine başlandı. İller Bankası aracılığıyla yaptığımız, yarısı hibe, yarısı da Belediyemizce taksitler halinde ödenecek olan bir proje bu. Alaplı deresine ve Alaplı deniz kenarına akan bütün atık suları bir yerde toplayıp, ön arıtma yaptıktan sonra derin deşarj olarak denize vermeyi kapsayan bu proje ile atık sular, kıyıdan 1900 metre ileriye ve -19 metre derinliğe arıtıldıktan sonra bırakılacak. Artık, Alaplı deresine kanalizasyon akmayacak ve Alaplı deresi temizlenecek. Bütün hedefimiz buydu. Bununla ilgili çalışmalarımız sonuçlandı; ihalesi yapıldıktan sonra yüklenici firma imalata başladı. Bizim kontrolümüz altında yapılacak olan Alaplı Derin Deniz Deşarj İnşaatında kullanılacak boruların yaklaşık 900 metresi geldi. Her biri 13 metre olan borular, 4’erli olarak birleştirilerek bağlantıları yapılıyor. Her biri 72 metre uzunluğa sahip olan bu bağlantılı borular, yüzdürülerek denizin açığına götürülecek ve deniz dibine batırılacak. Böylece, kıyıdan 1900 metre açığa kadar bir, bir boru hattı döşenecek. Boruların montajı için Alaplı Balıkçı Barınağı tercih edildi. Burada boruların montajı yapılarak, yüzdürülerek açığa götürülüp denizaltında hattı döşenecek. Şu anda montaj çalışmaları devam ediyor. Bu işin 500 gün iş süresi var. Önümüzdeki Eylül ayına kadar bu çalışmayı bitirerek, hizmete sokmak istiyoruz.”

 

Yorumlar

  1. fatih dedi ki:

    Sayın belediye başkanımızı birde PTT yokuşu yolu yapılırken çalışanlarının başında görsek dünyalar bizim olacak. Sıra ne zaman gelecek ? Ağaç olduk. 40 gündür orada oluşan çukura belediye tarafından hiçbirşey yapılmadı!

Yorum Yaz