ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’NIN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİM

14 Ekim 2012
972 kez görüntülendi

ALAPLI’NIN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİM

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Türkiye’nin batısında bir ilçe, ancak Türkiye’nin doğusundaki imkanlarla eğitim verilmeye çalışılıyor” dedi.

Kaymakam Malğaç,  kermes açılışında yaptığı açıklamada, Komşu İlçeler 15-20 kişilik sınıflarda eğitim yapılırken, Alaplı’da 30 kişilik sınıflarda eğitim verilmeye çalışıldığını söyledi.

Alaplı’nın sorunlarını çözmeye çalışılırken herkesinde bu sorunlara duyarlı olması gerektiğini ifade eden Malğaç, şunları söyledi;

“Alaplı’da göreve başlayalı 1 sene oldu.1 senedir Alaplı’nın sorunları ile ilgi çalışmalarımız devam ediyor. Bizlere ulaştırılan sorunlar ya da bizim kendimizin tespit ettiği sorunları çözmek için yollar arıyoruz.  Bizim temelinde gördüğümüz asıl sorun eğitimdir. Eğitimdeki sorunlarımız, eğitimde gördüğümüz eksiklikler bizim ileriye yönelik olarak gelecek nesillere bıkacağımız en büyük eksiklik olarak karşımıza çıkıyor. Öğrencilerimize yapılacak her yatırım. Türkiye’nin geleceğine yapılacak bir yatırımdır. Bu noktada herkesin sorumlu davranması gerekiyor. Bizlerde bazı projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu yıl Çok programlı Lise yatırım programına alındı. Ve o lisesin temeli bu günlerde atılacak. Gümeli Beldemizde bir kapalı spor salonu inşaatımız var. Üniversite öğrencilerimiz için 500 kişilik yurt inşaatı devam ediyor. Ayrıca merkezde düşündüğümüz güreşçi eğitim ve gençlik eğitim merkezi var. Gelecek nesillere yönelik olarak düşündüğümüz yatırım programımız var. Alaplı’da yaşıyoruz. Alaplı eski bir ilçe değil kabul ediyoruz. Ama Türkiye’nin batısında bulunan bir İlçe, ama maalesef Alaplı Türkiye’nin doğusunda ki imkanlarda bir eğitim verilmeye çalışıyor. Doğusunda bile belki buradan daha iyi imkanlarda eğitim veren yerler vardır. Okullarımıza bakıyoruz. İkili eğitimde 30 kişilik sınavlarda ders veriyoruz. Çocuklar sabah 6.30 da ders’e giriyor. Akşam 7’de dersten çıkıyor.5.30’da havanın karardığı bir yerde yatsı namazından sonra çocuklar evlerine gelecekler. O durumda eğitimler veriyoruz. Çocuklarımız o soğukta, o kışta, karanlıkta bir yandan sokakta yaşlanan olumsuzluklarda velilerimizin tedirgin edecektir. Bu ayıp en başta benim sonra hepimizindir. Bakın komşu ilçelerimize Akçakoca’ya tekli eğitimde 15-20 kişilik sınıflarda eğitim veriyor. Ereğli’de 1-2 yer hariç 20 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor. Biz Alaplı’da bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ben herkesin bu soruna duyarlı olmasını istiyorum. Herkesin kişisel menfaatlerinden, şahsi çıkarlarından, başka hesaplardan buna siyasi hesap ya da menfaat denilsin. Bunlardan sıyrılarak gerçekten üstendiğiniz görev ne ise bunu hakkını verecek şekilde sorumluluk taşıyacak şekilde rant gibi başka laflar gibi safsatalara girmeden samimi olarak herkesin görevini yapmasını bekliyorum. En büyük sorunumuz eğitimdir. Bundan geriye atılacak bir adım Türkiye’nin geleceğine vurulacak bir darbedir.”

ALAPLI’NIN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİM Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz