ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’YA 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

5 Mart 2014
1.036 kez görüntülendi

ALAPLI’YA 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Recep Ocak, “Alaplı’da işsizlik sorunun kökten çözecek olan proje Islah Organize Sanayi Bölgesidir” dedi.

Ocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Islah Organize Sanayi Bölgesi projesi önümüzdeki hafta İl Özel İdaresinin onayının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulacağını söyledi. Alaplı’da faaliyette olan AKAL İplik Fabrikası 30 Milyon dolar yeni bir yatırım yaptığını ifadede eden Ocak, şunları söyledi:

“Sivil Toplum örgütleri bulunduğu yerlerde önemi çok büyüktür. Bunun için bizim örgütlerin içinde gerek siyasi olsun gerekse ticari olsun değişik kesimleri temsil eden üyelerimiz var. Odanızdaki bu değişimden dolayı yeni başkan seçilmenizden dolayı hayırlı olsun diliyorum. İnşallah Alaplı’ya faydalı çalışmalar yaparız birlikte biz burada Alaplı Ticaret ve Sanayi odası olarak Alaplı’da tüm sivil toplum örgütleriyle bu zamana kadar olduğunu gibi bundan sonrada beraber ortak hareket etme noktasında çalışmalarımız her zaman devam ediyor. Alaplı’ya yapılacak olan bütün yatırımlarda bütün çalışmalarda sivil toplum örgütleri ve Alaplı halkı ile birlikte ortak hareket etmeye hazırız.30 Mart seçimlerinden sonra İlçemizde bir kenetlenme hareketi başlatacağız. Yeni seçilecek belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte Alaplı da önünü açacak projelerle ilgili destek hareketi başlatacağız. Alaplı da ki işsizliği ve istisnam eksikliği giderecek yatırımları gerçekleştireceğiz. İlçemiz özelikle son 10 yılda gelişmektedir. Ancak bu gelişimi sanayi alanına yansıtamadığından dolayı bundan işsizlik noktasında büyük sıkıntılar vardır. Burada İşsizlik sorunun çözecek en büyük proje Islah Organize Sanayi Bölgesidir. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje hazırlanarak Zonguldak İl Özel İdarede beklemekte önümüzdeki hafta komisyon kararının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilerek oradan gelecek onayının ardından OSB bölgesinde düzenleme yapılacaktır. Birkaç yıl içinde de İlçemizdeki işsizlik büyük ölçüde çözülmüş olacaktır. Bu alanında yatırıma ne kadar müsait olduğunu AKAL iplik Fabrikasını 30 milyon dolar yaptığı yatırım göstermektedir. Şu an itibariyle İplik fabrikasında çalışan sayısı 800 kişiye ulaşmıştır. Bu bölgeye daha çok yatırımcı gelerek sivil toplum örgütleri olarak da bu yatırımcılara bizlerin sahip çıkması gerekmektedir. Islah OSB bölgesi İlçemizin işsizlik problemini kökten çözecek projedir.”

Yorumlar

  1. ESER ESER dedi ki:

    30MİLYON DOLARLIK FABRİKADA SENDİKA YOK MİLLETİ KÖPEK GİBİ KULLANIYOLAR SON DAKİKAKYA KADAR İŞÇİYİ KULLANIYOLAR KENDİ İŞLERİNİ BİLE İŞÇİYE YAPTIRIYOLAR OKADAR İŞ YERİNDE ÇALIŞTIM AMA BÖLE Bİ FABRİKA GÖRMEDİM LÜTFEN Bİ AN ÖNCE BU FABRİKAYA SENDİKA GELSİN HAKKIMIZI ARAYAN BİRİ OLSUN

Yorum Yaz