ALAPLI HABERLERİ

ALİMDER ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

15 Haziran 2015
613 kez görüntülendi

ALİMDER ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) üyeleri bir araya geldi.

Alaplı İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Okul Müdürü Dursun Adar, dernek üyeleriyle birlik ve beraberlik içinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ALİMDER Başkanı Osman Odabaş da imam hatip okulu mezunlarının her yıl bir araya geldiği etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

Emektar Hocalarımızın da katılımlarıyla bu yıl ki kahvaltı programımızı gerçekleştirdik. Maddi manevi emeği geçen davetimize icabet eden basta saygıdeğer hocalarımıza ve tüm gönüldaşlarımıza ayrıca çok değerli basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dernek olarak amaçlarının ilçedeki tüm İmam Hatip camiasını bir çatı altında toplamak olduğunu kaydeden Odabaş, ““Bizler kısa adı ALİMDER olan Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak İlçemizdeki tüm İmam Hatip Camiasını bir çatı altında toplamak, ilçemizde İmam Hatip Ruhunu canlandırarak okulumuz ile olan manevi bağları devam ettirmek, okulumuza ve öğrencilerine her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak , ilçemizde bulunan İmam Hatip Mezunları ve Mensuplarının birbirleriyle irtibatlarını sağlamak, yine üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak , ihtiyaçlarına cevap vermek, yardım faaliyetlerinde bulunmak, üyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı tesis etmek maksadıyla, mezunlar günü tertip etmek, kardeş mezun dernekleriyle birlikte faaliyetlerde bulunmak, kermes, piknik, yarışmalar, konferanslar, yemekli toplantılar ve benzeri sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek üzere 24 Mart 2014 tarihinde derneğimizi kurmuş bulunmaktayız.

Derneğimize sadece Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları değil, ülkemizin herhangi bir ilinde veya ilçesinde velev ki bir gün dahi İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırmış tüm kardeşlerimiz üye olabilirler. Bunun yanında İmam Hatip Lisesi ile organik bir bağı olmayan ancak İmam Hatip sevdalısı olan kardeşlerimiz de istemeleri halinde derneğimize fahri üye olabilirler” diye konuştu.

İmam Hatip Liselerinin ülkenin gözbebeği eğitim ve öğretim yuvasının olduğunun altını çizen Odabaş, şöyle konuştu: “Eğitim camiamızın lokomotifi durumundaki İmam hatip okulları ülkemizin gözbebeği eğitim ve öğretim yuvalarıdır. Kimi zaman önü kesilmeye çalışılsa da, önüne kat kat engeller koyulmaya çalışılsa da, önündeki raylar çalınsa da engellerin takılıp düşmek için değil, aşılmak için olduğunun farkında olan ve mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyen , adını milletimizin kalbine altın harflerle kazıdığı ve en zor zamanlarda dahi teveccüh gösterdiği İmam Hatip ruhu elhamdülillah yeniden canlanıyor ve okulumuz artık kabına sığmıyor. Bu anlamda derneğimizin kurulmasında bize öncülük eden okul müdürümüz Dursun Adar hocamız ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Etkinlikte, dernek üyelerine ikramlarda bulunuldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz