ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA BİN KİŞİ KUR’AN ÖĞRENİYOR

19 Aralık 2012
543 kez görüntülendi

ALAPLI’DA BİN KİŞİ KUR’AN ÖĞRENİYOR

Alaplı İlçe Müftü Vekili Vaiz Fatih Ertyiğit, 2012 yılında 30 kuran kursunda 1000 kişi kuran-ı kerim okumasını öğrendi” dedi.

Eryiğit, yaptığı açıklamada,2012 yılında Kuran-ı Kerim okumasını öğrenen ve yaz kuran kursuna katılan öğrenci sayısında artış olduğunu söyledi.120 camide Kuran Dersleri verildiğini ifade eden Eryiğit, şunları söyledi;

“İlçemizde uygun görünen her yerde kuran kursları açmaya çalışıyoruz.2012 yılında 120 camimizde 700 öğrencimiz Kuran ve ihmal dersleri aldı.18 kadrolu ve 12 D gurubu ihtiyaç odaklı kuran kursları açılarak gündüzleri bayanlara yatsı namazında sonra erkeklere olmak üzere 1000 yakın insanımız Kuran-ı Kerim okumasını öğrendi. Yaz kuran kursları düzenledik. Bu kurslarda her yaştan insanımız Kuran dersleri aldı. Özelikle öğrenciler sabah kurslarına büyük ilgi gösterdi. Bu kurslarda sporsal etkinlikler düzenleyerek yarışmalar yaptık. Yaz kuran kurslarına öğrenci ve yetişkinler olmak üzere 2500 kişi katıldı. Önümüzdeki yıl bu kurslarımız devam edecek. Her gecen gün Kuran-Kerim öğrenmek isteyenlerin sayısı artıyor”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz