ALAPLI HABERLERİ

CAMİLER VE ENGELLİLER KONFERANSI DÜZENLENDİ

4 Ekim 2012
927 kez görüntülendi

CAMİLER VE ENGELLİLER KONFERANSI DÜZENLENDİ

Alaplı ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ‘Camiler ve Engelliler ‘ konulu konferans verildi.

Alaplı Belediyesi  Kültür Merkezi Salonu’nda Zonguldak Müftüsü Refik Bulut  tarafından verilen konferansta engellilerin de camilerin manevi atmosferinden yararlanması için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özer Yazıcı  Camii imam hatibi Servet Akkaş’ın , Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüvekili O.Fatih Eryiğit yaptı. Müftü vekili   Eryiğit, “Bu yıl ‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ teması ile engellileri cami ile buluşturmayı planlıyoruz. İslam’a ve Kur’an’a göre özürlülük yoktur. Biz müftülük olarak hem bünyemizi hem de camileri engelli kardeşlerimize hazır hale getireceğiz, gerekli çalışmaları yapacağız. Hafta boyunca tüm Türkiye’de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekerken, diğer taraftan da engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasını amaçlıyor. ” dedi.

Alaplı müftülüğü İlahi korosunun okuduğu ilahiler dinleyiciler tarafından alkışlandı.

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı şube Başkanı İsmail  Korkut bir konuşma yaptı.Yaptığı konuşmada Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu, bazı insanlar engelli oluşuları ile imtihanda olduğunu, Peygamberimizin örnek insan olarak engellilere sahip çıktığını söyledi.  Alaplı’da  bine yakın engelli bulunduğunu ,diyanet işleri başkanlığı erişebilir cami projesi biz engelliler için güzel bir projedir.Alaplı Müftülüğü camilerde engellilerin camilere rahat giribilmesi için çalışmalar başlatmıştır.Biz engellilerin değil sağlam olan insanlar dahi Alaplı merkez camii şadırvanına dik rampasından dolayı rahat girememektedirler.

Camiler ve Din görevliler Haftası nedeniyle Camiler ve engelliller temasından dolayı Diyanet işleri başkanlığına teşekkür ediyorun.Din görevlilerimizin haftasını kutluyorum

Zonguldak müftüsü Refik Bulut, ‘Camiler ve Engelliler’ konulu bir konferans verdi. Hikmet ve imtihanın bir gereği olarak dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de engellilerin bulunduğunu belirten Bulut, şunları dile getirdi: “Engelli olmak kınanacak bir hal değildir. Ne engelli ne de engelli ailesi bir takım gerekçelerle kınanabilir. Zira herkes her an engelli olmaya adaydır. Şurası bir gerçek ki, doğuştan veya sonradan ortaya çıkan engellilik durumu çalışmaya, üretmeye, başarılı işler yapmaya ve nihai hedefe ulaşmaya asla ama asla mani değildir.

Unutmayalım ki, herkes bir şekilde imtihan olmaktadır. Bu süreç sabır ve metanetle değerlendirilirse bunun ahrette ki mükafatı da çok büyük olacaktır.”  Ayrıca Yaşlılar Haftası nedeniyle müftü Refik Bulut tüm yaşlı insanların  gününü kutladığını ifade etti.

Konferansa Belediye Başkanı yardımcısı İbrahim  Şengün,  Ak Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri ve aileleri katıldı.

İSMAİL KORKUT ANADOLU ENGELLİLER DERNEĞİ ŞUBE… ile kanca67

ALBUM ADI ENGELSİZ CAMİ,ENGELSİZ İBADET, Fotograf Mustafa Kanca on 10/03/2012 (55 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


CAMİLER VE ENGELLİLER KONFERANSI DÜZENLENDİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz