ALAPLI HABERLERİ

ANADOLU GENÇLİK GELİBOLU YARIMADASINDA

10 Nisan 2016
1.192 kez görüntülendi

ANADOLU GENÇLİK GELİBOLU YARIMADASINDA

Alaplı Anadolu Gençlik Derneği gençleri  Gelibolu yarımadasına gitti.

Anadolu Gençlik Derneği Alaplı İlçe Başkanı Rıdvan TÜRKOĞLU Yaptığı Basın Açıklamasında Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez ve 81 şube temsilcilikleriyle gerçekleştireceğimiz Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Büyük Çanakkale Buluşmasını Gerçekleştirmek üzere 250 genç 250 bin hatimlerle 250 bin şehitlerimizin ruhlarına hediye etmek için Çanakkaleye Gidiyoruz.

TÜRKOĞLU Bundan 100 yıl önce ecdadımız Çanakkale’de yedi düvele karşı şanlı bir direniş göstererek vatan toprağını emperyalist güçlere ve Siyonist odaklara çiğnetmemiş ve ezanımıza, namusumuza uzanan elleri cihad şuuruyla kırmıştır. Dünya tarihinde yenilmez olarak addedilen donanmalar Çanakkale’nin serin sularına dedelerimizin silleleriyle gömülmüştür dedi.  TÜRKOĞLU Açıklamanın devamında, Çanakkale’yi bizim için önemli kılan diğer unsur ise Osmanlı coğrafyası içerisinden ve dünyanın farklı bölgelerinden İslam ümmetinin bu zulme karşı hilafet sancağı altında tek yürek olarak zalimlere karşı mücadele etmesidir. Ecdadımızın destanlaşan bu zaferini yad etmek ve bu dönem nesillerine ulaştırmak milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıkan Anadolu Gençlik Derneğimizin temel görevlerindendir.

Bu vesileyle Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Alaplı şubesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında dede ile torunu  bu muazzam destanın yazıldığı Çanakkale topraklarında buluşturacağız” ifadelerine yer verdi. TÜRKOĞLU Açıklamanın son bölümünde ise Bu muhteşem organizasyon için Zonguldak ve İlçe Anadolu Gençlik Derneği Mensuplarımız ve gençlerimizle beraber ecdadımızın destanlar yazdığı o güzel beldeye gidiyoruz. Zonguldak İlimizin ilçe teşkilatlarımız, lise, ortaokul, üniversite ve çalışan gençlik komisyonlarımız aracılığı ile halkımızın her kesimini Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında ecdadımız ve ümmetin gençleriyle buluşmaya gidiyoruz.

agd

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz