ALAPLI HABERLERİ

ANADOLU LİSESİ İLİMİZİ İZMİR’DE TEMSİL EDECEK

22 Şubat 2016
2.140 kez görüntülendi

ANADOLU LİSESİ İLİMİZİ İZMİR’DE TEMSİL EDECEK

Alaplı Anadolu Lisesi yapılan bir proje kapsamında  İzmir’de yapılacak olan festivalde ilimizi temsil edecek.

Alaplı Anadolu Lisesi müdürü Cevat Çevik proje ile ilgili şu bilgileri verdi.

Projenin amacı: Farklılıklarımızla beslenecek, ortak değerlerimizle birleşecek ulusal kültür dayanışması… Öğrencilerimizin farklı yöresel kültürlerden öğrencilerle kaynaşması, bu kültürleri ve dolayısıyla ülkemizin zenginliklerini daha yakından tanımaları projenin temelidir. Bu projede öğrencilerin ve öğretmenlerin teknolojinin olanaklarından daha çok yararlanmasına, Web 2.0 araçlarının kullanımının yaygınlaştırılmasına ve etkileşim, iletişim ortamlarının teşvik edilmesine özellikle dikkat edilmiştir.

“Bir Nefeste Anadolu” adlı e-twinning projes,i İzmir Misak-ı Milli Ortaokulu öğretmenlerinden Çiğdem Bekar KEBAPÇI tarafından hazırlanmış olup ilimizi Alaplı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yasemin PİRECİOĞLU koordinatörlüğünde, Okul Müdürü Cevat ÇEVİK , 3 öğretmen ve 6 öğrenciden oluşan ekip temsil edecektir.

Proje ortakları, her ilden bir okul olmak üzere, gönüllülük esasına göre belirlenmiştir. Projeye ortak okulların tamamı resmi okullardır.

Alaplı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yasemin PİRECİOĞLU koordinatörlüğünde yürütülen “Bir Nefeste Anadolu” adlı e-twinning projesi kapsamında okulumuzu Okul Müdürü Cevat ÇEVİK , 3 öğretmen ve 6 öğrenciden oluşan ekip 1-2-3 Haziran 2016 da İzmir de ilimizi e-twinning festivalinde temsil edecek.Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Tuğçe BAL tarafından hazırlanan 6 öğrenciden oluşan Zonguldak yöresi halk oyunları ekibi yöremize ait gösterilerini sergileyecektir.Ayrıca yöremize ait ürün ve el işlerinden oluşan standımızla ilimizi temsil edeceklerdir.

Ayrıca proje kapsamında kardeş okul olarak” Erzincan Kemah Sultan Melik Çok Programlı Lisesi” ile iletişim halindedir.Her iki okul birbirine kendi yörelerine ait yöresel ürün ve el emeği ürünler içeren tanıtıcı paket gönderecektir.Öğrenciler kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünleri kardeş okula göndereceklerdir.

proje

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz