ALAPLI HABERLERİ

ANADOLU LİSESİNE ADI VERİLSİN

28 Temmuz 2016
1.453 kez görüntülendi

ANADOLU LİSESİNE ADI VERİLSİN

Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hasan Ören, 15 Temmuz gecesi bir an bile tereddüt yaşamadan,vatana canımız feda olsun diyerek darbeci generali alnından tek kurşunla vuran Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in adının Alaplı Anadolu Lisesine verilmesini istedi.

Ören, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:” Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi bir an bile tereddüt yaşamadan, vatana canımız feda olsun diyerek darbeci generali alnından tek kurşunla vuran Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in vücudundan 30 kurşun çıktı. Bir kurşunla darbenin akıbetini değiştirmenin bedelini vücuduna 30 kurşun yiyerek ödedi. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun. Adını yaşatmak da bizim borcumuz olsun. Bu vatansevgisi okullarda okuyan gençlerimize örnek olacak adı tarih sayfalarında ilk kurşun ilk kahraman gibi anılacaktir. Allah ve vatan yolunda can vererek şehitlik mertebesine ulaşmayı en yüce makam olarak gören büyük Türk milletinin korkusuz evlatları elbette ki bayrakları uğruna canlarını siper etmekten az geçmeyecektir. Mücadelede tereddüt göstermeyecektir’’

Bu vesile ile siyasi ve idari makamlardan talebimiz Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin bu okula verilmesi adının bu okulla yaşatılmasidır. Selam olsun yardan, anadan, serden geçerek destanını tarihe altın harflerle yazdıranlara! Selam olsun sancağı yere düşürmeyen kahramanlara! Selam olsun Ömer’e, selam olsun meçhul ama kahraman askerlere”

hasan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz