ALAPLI HABERLERİ

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE YANGIN TATBİKATI

4 Mart 2014
995 kez görüntülendi

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE YANGIN TATBİKATI

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İMKB Anadolu Öğretmen  Lisesinde yangın söndürme tatbikatı yapıldı


Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda yangın söndürme tatbikatları başlatıldı.
Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde senaryo gereği siren çalınarak öğrencilerin okul binasını güvenli bir şekilde boşaltmasıyla başlayan tatbikata Alaplı Belediyesinde görevli bir itfaiye ekibi de katıldı.

Öğrenciler yangın tüpleri ile okul bahçesine yakılan ateşi çok kısa bir sürede söndürdüler. İtfaiye görevlileri öğrencilere yangın söndürme konusunda bilgi verdi. Yapılan uygulamalı yangın söndürme tatbikatı, öğrenciler tarafından dikkatle seyredildi. Yangın söndürme tatbikatında öğretmenler ve öğrenciler uygulamalı olarak bilgiler verildi.
Alaplı İMKB TAnadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar, “Her yıl okulumuzda Sivil Savunma Kulübümüz  bu tatbikat yapılmaktadır. Öğrencilerimize acil durumlarda bina tahliyesi ve yangın söndürme teknikleri konusunda bilgiler uygulamalı olarak verilmektedir. Bu konuda Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın da “Sivil Savunma Haftası dolayısıyla ilçemizdeki tüm okullarımızda yangın ve kurtarma tatbikatı yapmaktayız. Okulların bizden talepleri doğrultusunda tüm okullarda tatbikat yapmaktayız  Okulda bir senaryo oluşturarak ilk olarak bir yangın meydana gelmiş gibi sirenleri çaldık öğrencileri tahliye ettik. Senaryo gereği öğrencileri okul bahçesinde güvenli toplanma merkezlerinde toplayarak yangın söndürme tatbikatı yaptık. Öğrencilere yangın tüpü nasıl kullanılır, yangın meydana geldiğinde hareket tarzlarımız nasıl olmalıdır, konularını teorik olarak anlattık. Göreve geldiğim günden beri okullarda yangın ve deprem tatbikatlarını sürekli hale getirdik. Vatandaşları öğrencileri her fırsatta bilgilendirmeye devam ediyoruz. Alaplı İtfaiye Müdürlüğü olarak her gün yeni bir projeyle yeni bir çalışmayla ilçemize hizmet ediyoruz. Ben bizleri ağırlayan Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar başta olmak üzere okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

From ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ YANGIN TATBİKATI, posted by Mustafa Kanca on 3/04/2014 (61 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz