ALAPLI HABERLERİ

ANNELER YOL GÖSTERİCİDİR…

10 Mayıs 2014
611 kez görüntülendi

ANNELER YOL GÖSTERİCİDİR…

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi; “Anneler Günü, sevgi, şefkat, sabır ve hoşgörünün sembolü, hayatımızın anlamı olan annelerimize duyduğumuz sevgimizi ifade etmek için güzel bir vesiledir.

 

Toplumun ve toplumsal dayanışmanın temelini aile kurumu oluşturur. Bir ailenin temeli de annedir. İnsanoğlu dünyaya geldiği ilk andan itibaren annenin sıcaklığına, ilgisine muhtaçtır. Annesinin verdiği terbiye ve eğitim sayesinde bir kişiliğe sahip olur. Annesinden gördüğü sevgiyle kendisini, ailesini, milletini ve tüm insanları sevmeyi öğrenir. Annesinin emekleri sonucunda edindiği bilgi ve tecrübeyle hayata alışır, kendi ayakları üzerinde durmaya başlar. Böylece aile ve toplumla bütünleşir, milli ve manevi değerleri kazanır. Varlıklarıyla güç bulduğumuz annelerimiz, başımızın tacı ve hayat boyu yol göstericimizdir.

 

Evlatlarını sabır ve sevgiyle büyüten, onları topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek için çaba harcayan annelere olan borcumuz hiçbir şekilde ödenemez. Bu nedenle Yüce Peygamberimiz, “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü ile annelerin haklarına riayet etmenin ve onlara değer vermenin önemini vurgulamıştır. Dinimizin annelere saygı gösterilmesine yönelik emri, gelenek ve kültürümüzde de önemli bir yer tutmaktadır. Üzerimizde en çok hakları olan annelerimize haklarını helâl ettirmenin yolu ise, ancak onlara hayırlı evlâtlar olmakla, onlara sevgi ve saygımızı göstermekle ve halkımız, milletimiz ve tüm insanlığın iyiliği için çalışmakla mümkün olabilir.

 

Geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı değerli annelerimiz yapmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm anneler yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayatlarımıza ışık tutmaktadır AK Parti kadroları, annelerin daha mutlu, daha güler yüzlü olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için canla başla çalışmaktadır.

 

Zira bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

Bunun için AK Parti iktidarı olarak gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin özünde; kadınımıza saygı, hürmet ve onlara hizmetlerin en güzellerinin sunulması yer almaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, cennetle müjdelenen annelerimizin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyor, bu özel günlerinde, onları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz