ALAPLI HABERLERİ

ARICILAR OT İLACI ATILMASINI İSTEMİYOR

23 Mayıs 2015
700 kez görüntülendi

ARICILAR OT İLACI ATILMASINI İSTEMİYOR

Alaplı İlçesi’nde, Tarımda kullanılan yabani ot ilacının zararları konulu toplantı yapıldığı bildirildi.

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güney, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, Alaplı İlçe Tarım Müdür Rafet Yılmaz ile Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’ı ziyaretlerinde konunun anlatıldığını belirtti.

Kaymakam Çağlar’ın, konuya duyarlı davrandığını ve yasalar çerçevesinde gerekeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdiğini anlatan ZAYBİR Başkanı Güney,“İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Yılmaz da, bilinçsizce kullanılan ilaçlardan maalesef sadece arıcıların değil doğadaki bir çok canlının zarar gördüğünü, bunun önüne geçebilmek için ise Kaymakamlık nezdinde çalışmalara başlandığını ifade etti” dedi.

Kendisinin de toplantıda detaylı bilgi aktardığını anlatan Güney, şunları kaydetti:

“Arıcılarımız da aynı zamanda birer çiftçidir. Bu konuda da oldukça hassastırlar. Bu doğrultuda çiftçilerimizin zirai ilaçları kullanmadan önce çevrelerindeki arıcılara haber verme mecburiyetleri bulunuyor. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için öncelikle ilgili yönetmeliği muhtarlarımıza tekrar ulaştırarak köylülerimizin bilgilendirilmelerini istedik. Bu konuda Birlik olarak her türlü çalışmanın içinde oluruz.

Sayın Kaymakamımıza, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. İleriki günlerde yapılacak toplantıda konuyu yeniden gündeme getireceğiz.”

arılar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz