ALAPLI HABERLERİ

ARICILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

30 Nisan 2015
663 kez görüntülendi

ARICILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Alaplı ilçesinde yabancı ot ilaçlarının arılara verdiği zarar konulu toplantı düzenlendi.

Zonguldak Arıcılar Birliği (ZAYBİR)  Bilgilendirme toplantısı Alaplı’da yapıldı. Toplantıya Alaplı arıcıları fazla ilgi göstermedi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, arıcıların ve kimyasal ilaç kullanan çiftçilerin uyması gereken bir takım kurallar olduğunu söyledi.

Köylerde İlaçlama konusunda bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Bahçelerinde zirai ilaç kullanan çiftçilerin ne gibi tedbirler alacakları açıkça yönetmelikte belirtilmiş. Ancak bakıyoruz ki buna kimse uymuyor. Biz bütün muhtarlıklarımıza arı yetiştiriciliği ve ilaçlamayla ilgi tebligatlar yaparak bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Geniş bir alanda bal toplayan arılar için fındık bahçelerinde ona göre ilaçlama yapılması lazım. Yabancı ot ilacı atacak kişiler çevresinde arıcılar varsa bunlara mutlaka haber vererek uyarıda bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da, 5 yıl önce oda olarak organik tarıma geçtiklerini belirterek, “İlçenin tümünde organik tarım yapılması için büyük bir çalışma içine girdik. Devletimizde organik tarımı destekliyor. İlçemizde özelikle geçtiğimiz yıl arı ölümleri çok sık yaşandı. Bunun tek sebebi kimyasal ot ilaçlarını kullanılmasıdır. Ot ilacını ortadan kaldırmamız lazım” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz