ALAPLI HABERLERİ

AŞAĞI DAĞ KÖYÜ CAMİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

9 Ekim 2016
1.314 kez görüntülendi

AŞAĞI DAĞ KÖYÜ CAMİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Aşağıdağ Köyünde düzenlenen törende konuşan, Aşağıdağ Köyü Cami Yaptırma Yaşatma Köy Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı İbrahim Çevik, 4 yılda tamamlanan balıklar camisi hayırseverlerin desteği ile yapıldığını söyledi.

Caminin altından gecen derede balıkların yaşadığını ifade eden Çevik, “100 yıldan bu yana burada bu 3 cami oldu. Çok eskiden ağaçtan bir cami vardı. 63 yıl önce tahta cami yıkılarak başka cami yapıldı. 4 yıl öncede o camide artık köyümüze yetmiyordu. Köylülerle birlikte karar alarak camiyi yıktık. Yerine hayırseverlerin desteği ile yaklaşık Bin kişini namaz kılabileceği bir cami yaptık.  Bu caminin altından ve yanından dere geçiyor. Bu derede eski yıllarda balık avlanırmış. Bizde yeni yaptığımız caminin adına balıklar camisi ismini verdik.”diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise, Aşağıdağ Köyünde yapılan caminin insanlarımıza hayırlar getirmesini dilediğini belirterek, 15 Temmuz darbe teşebbüsü yapılış ve vatandaşımıza karşı işlenen suçlar itibariyle bu güne kadar karşılaştığımız darbe teşebbüslerin en ahlaksızı en karanlığıdır. Bu darbe teşebbüsünde hainler başarılı olmadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu halkımız ve onların kurumları Ülkesine, davasına sahip çıktığı için başarılı olamadılar. 15 Temmuz gecesi ilk defa camilerimizin darbelerin önlenmesinde ne kadar önemli olduğunu gördük.” Dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini,  Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer,İl Müftüsü Mürsel Öztürk  Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş kesti.

dağ köyü1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz