ALAPLI HABERLERİ

AŞAĞIDAĞ KÖYÜ CAMİİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

15 Ekim 2012
1.379 kez görüntülendi

AŞAĞIDAĞ KÖYÜ CAMİİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Alaplı Aşağıdağ Köyünde Cami temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende Aşağıdağ Köyü muhtarı İsa Korkulu kısa bir konuşma yaptı.Konuşmasında Değerli misafirler bu camimizin temel atma törenine katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum.Camimizin tüm islam alemine köyümüze ve çevremize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. dedi

Ardından Alaplı müftü vekili O.Fatih Eryiğit konuşma yaptı. Konuşmasında İnşallah bu camimiz her camimizde olduğu gibi biriliğimizi beraberliğimizi devam ettirmeye vesile olur.Aramızda fikir ayrılıkları olabilir,farklı düşüncelere sahip olabiliriz. allahın evi dediğimiz bu mescit ve camilere sahip çıkarak bizim olduğunu hepimizin olduğunu hissederek en kısa zamanda ibadete açacağız.dedi

Törende konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Allahın evi olarak yapılan camilerin estetik olarak güzel olması bir unsurdur” dedi.

Caminin yapımında hayırseverlerin büyük katkısı olduğunu ifade eden Malğaç, “Burası Allahın evi Kuran-ı Kerimde de geciyor. Allahın evini ancak iman edenler, imar ederler diyor. Biz bu inançla hareket ediyoruz. Allahın evini yüceltmeye, şanını yüceltmeye onları güzelleştirmeye dışını madden olduğu gibi içinde manen doyurmaya gayret ediyoruz.

Bu uğurda hizmet edenlere çalışanlara Allah razı olsun. İbadet haneler insanoğlu var olduğu günden bu güne kadar sadece bir ibadethane değil aynı zamanda kültürün, medeniyetin gelişmişliğin bir yansıması olarak göstermiştir.

Allahın evi olarak yapılacak camiler estetik olarak güzel olması için dışını tertemiz ve düzenli olması bizim dinimize saygımız olduğu kadar insanlığa da saygımızı gösterecek bir unsurdur.Buraya destek veren herkese teşekkür ediyorum.Burada çalışan, buraya çivi çakan,beton döken arkadaşlardan ayrıca burtadan geçerken kolay gelsin diyen arkadaşlardan burada herkesin emeği vardır.Camimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, O.Fatih Eryiğit tarafından  dua edildi . Cami temelinde  kurban kesildi.

 Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İl Genel Meclis üyesi Ayhan Akman Müftü Vekili Vaiz Fatih Eryiğit, Aşağıdağ Köyü Muhtarı İsa Güzel tarafından butona basılarak temele ilk harç döküldü.

Muhtar İsa Korkulu Konuşması

Müftü Vekili O.Fatih Eryiğit Konuşması

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç Konuşması

AŞAĞIDAĞ KÖYÜ CAMİİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz