ALAPLI HABERLERİ

AŞÇILIK KURSUNU BİTİRDİLER YEMİN ETTİLER

12 Mayıs 2016
907 kez görüntülendi

AŞÇILIK KURSUNU BİTİRDİLER YEMİN ETTİLER

Alaplı ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü bünyesinde açılan Aşçı Çırağı kursunu tamamlayan 12 kursiyer kepçe yemini etti.

Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen öreninde konuşan Okul Müdürü Rıfat Yiğit, “Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim veren bir kurum olduğunu söyledi.

Okulumuzda halka yönelik birçok kurslar açıldığını ifade eden Yiğit, şöyle konuştu:

 

Şu anda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımızca 3 ayrı kursumuz devam etmektedir. Bu kurslardan birincisi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Alaplı Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde 37 kursiyer ile başladığımız Aşçı Yardımcılığı kursudur. Bu kurstan Haziran ayı sonunda 21 öğrencimiz belge almaya hak kazanacaktır. İkinci kursumuz okulumuz bünyesinde ve tam gün, tam yıl eğitim kapsamında açılmış olan Aşçı Çırağı kursudur. 20 kursiyer ile eğitim ve öğretimimiz devam etmektedir. Bu kursiyerlerimizde Haziran ayı sonunda kurslarını tamamlayarak belgelerini alacaklardır. Bir diğer kursumuzda yine 272 saatlik Aşçı Çırağı kursumuzdur. 20 kursiyer ile başlamış olduğumuz ancak bir kısmının süreç içerisinde kendilerine iş bularak devam edememesi sonucu 12 kursiyerimiz bugün kurs bitirmeyi hak kazanarak Aşçı Çırağı belgelerini alarak  kepçe yemini edecekler. Kurslar sonunda 50 kadar kursiyere meslek edindirmiş ve bölge istihdamına hazırlamış olacağız.”

Konuşmaların ardından kursu biterine kursiyerler kepçe yemini ederek sertifikalarını aldı.

Törene, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit , okul yönetimi, diğer okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

aşçı

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz