ALAPLI HABERLERİ

ASKERE GİDECEKLER İÇİN KINA GECESi DÜZENLENDİ

4 Mayıs 2015
672 kez görüntülendi

ASKERE GİDECEKLER İÇİN KINA GECESi DÜZENLENDİ

Alaplı Ortacı  Köyünden askere gidecek 95/5 tertip  5 genç için için kına gecesi yapıldı. Askere gidecek olan gençlere babaları tarafından ellerine kına yakıldı.

Alaplı Ortacı Köyü Taşmanlı mahallesinde  askere gidecek gençler  için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Askere gidecek gençlerin evlerine Türk bayrağı asıldıktan sonra müzikli eğlence programları yapılıyor ve asker adaylarının ellerine türküler eşliğinde kına yakılıyor.

Asker  adayları  ,  yaptıkları açıklamada, askere gittiği için çok gururlu olduğunu ve ellerine kına yakıldığını söyledi.

Köyde askere gidecek her gencin eline kına yakıldığını anımsatan gençler  , “Bizim burada adettir kına yakılır askere gidene. Kimimiz Ankara’ya Çanakkale’ye kimiz Hatay’a kimimiz İzmir’e  bir hafta içinde gideceğiz. Çok heyecanlıyız ve biraz da ailemizden  ayrılacağımız  için duyguluyuz ” dediler.

Asker babası Aydın Yıldız    ise asker evinin düğün evi gibi olduğunu ve oğlunu askere göndermenin gururunu yaşadığını ifade etti.

Yıldız;Dünyanın hiçbir yerinde aileler, yetiştirerek 20 yaşına getirdiği evladını güle oynaya askere göndermez. Bizde askere gidenlere vatana kurban olsun diye kına yakılır. Vatan sağ olsun, hayırlısıyla gidip gelirler inşallah. Bu yoldan hepimiz geçtik. Bu görev, vatana verilecek en güzel görevdir. Gençlerimizi vatanımızı beklemeye uğurluyoruz. Askere giden gençlerimizin Yolları  açık olsun, Allah’a emanet olun. Hepinize hayırlı görevler diliyorum. dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz