ALAPLI HABERLERİ

AŞURE VE Hz. HÜSEYİN’İ ANMA GÜNÜ DÜZENLENDİ

15 Kasım 2014
1.385 kez görüntülendi

AŞURE VE Hz. HÜSEYİN’İ ANMA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Aşure ve Hz.Hüseyini Anma anma Günü  düzenlendi.

Bağlamalar eşliğinde Semah gösterisinin de yapıldığı etkinlikte dualar edildi, aşure ikramında bulunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Semah Hocası Serdar Kameray yaptı. Ardından günün anlam ve önemiyle ilgili olarak Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aytaç Tosun birer konuşma yaptı.

Tosun burada yaptığı açıklamada; “Bugün derneğimizin düzenlemiş olduğu Kerbela şehitlerimizi anma programına hoş geldiniz. Biz aleviler olarak dünyanın neresinde olursa olsun hangi din, hangi ırk ve hangi milletler olursa olsun daima mazlumun yanında olacağız. Ötekileştiren değil birleştiren olacağız. Zalimi alkışlamayacağız. Zulmedenin yanında olmayacağız.”dedi.

Alaplı Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ise konuşmasında; “Muharrem ayı bizler için yas, hüzün ve matem ayıdır. Hz.Hüseyin’in Küfeye yürüyüşü, haklıyı, haksızı ayırmak baskıya direnmek ve hak ve adaleti temsil etmek içindir. Hz.Hüseyin zulme, adaletsizliğe ve haksızlığa karşı çıkmış Kerbela’da Hz.Hüseyin ve arkadaşlarının ehli-beytinin uğruna can verdiği yol, haksızlık karşısında direnmenin yoludur. 12 imamların yoludur. Peygamberimizin yoludur, Allah’ın yoludur. Biz aleviler olarak bu olanların karşısında hoşgörüyü yüzyıllar boyunca elimizden bırakmadık. Bizim silahımız sazımız, kurşunumuz sözümüz oldu. Ancak tarihsel süreç içerisinde inançlara düşüncelere yapılan baskılara uygulanan asimilasyon politikaları toplumumuza bir gerginliğe sebep olup barışın ve hoşgörünün inşa edildiği özgürlükler ortamının bir an önce hayata geçirilmesini talep ve arzu ediyoruz. Muharrem ayında hazırlanan aşurelerin içinde birçok bitki vardır. Hz.Hüseyin başta olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini başta olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin diyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından zakirler Müjdat Türkyılmaz, Doğan Kuzu, ritmde Doğan Karaman, solistler Emine Karakaya, Mustafa Kılıçaslan ve Uğur Kocaman sola parçaları, değişler seslendirdi. Koro ‘Gelin canlar bir olalım’ ve matem söyledi. Davete katılan onlarca kişi ayağa kalkıp dara geçti. Aşure dağıtımının ardından inanç önderi Sefa Öztürk aşure duası yaptı. Aşure ikramının ardından Semah gösteri yapıldı ve dede Murat Şen tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi. Etkinliğin ardından davete katılanlar emeği seçenleri uzun süre alkışladı ve tebrik etti.

Programa Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Siyasi parti başkan, temsilcileri, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Emniyet Amiri Fatih Tosun, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

AŞURE ve Hz. HÜSEYİNİ ANMA GÜNÜ paylaşan: kanca67

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz