ALAPLI HABERLERİ

AYAKKABI BOYACILIĞINDAN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

28 Temmuz 2013
600 kez görüntülendi

AYAKKABI BOYACILIĞINDAN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Alaplı İlçesinde yaşayan gelişim bozukluğu nedeniyle yaşıtlarından küçük gösteren fiziksel engelli 45 yaşındaki Mustafa Şenel, 15 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

 

Şenel, yaptığı açıklamada, doğuştan büyüme hormonlarının gelişmediği için yaşıtlarından küçük gösterdiğini bu durumdan da hiç rahatsız olmadığını söyledi. Sadece yürümekte zorluk çektiğini kaydeden Şenel, şunları söyledi;

 

“ Doğuştan büyüme hormonlarım gelişmediği için yaşıtlarımdan küçük gösteriyorum. 15 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Ayakkabı boyamaya gelen herkes yaşımın 20 olduğunu sanıyor. Ben bu durumdan aslında son derece memnunun ancak sonuçta engelli biriyim. Yüzde 80 engelli raporum var. Yaşım ilerledikçe ayaklarımda sorunlar çıkmaya başladı. Yürümekte zorluk çekiyorum. Çok yere iş başvurusunda bulundum ancak kimse beni işe almadı. Evlenmek istiyorum. Engelli olduğum için kimse benimle evlenmekte istemiyor.

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen hayata hiçbir zaman küsmedim. Günde 3-5 lira para kazanıyorum. Kazandığım parayla da kendi ihtiyacımı birde boya malzemesi alıyorum.

Ayakkabı boyacılığı benim mesleğim ben bu mesleği severek yapıyorum.”

ALBUM ADI AYAKKABI BOYACILIĞI İLE GEÇİNİYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 7/28/2013 (4 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz