ALAPLI HABERLERİ

BAKAN IŞIK, ALAPLI’DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

23 Mayıs 2015
771 kez görüntülendi

BAKAN IŞIK, ALAPLI’DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CEM SÜRMENELİ – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “”Düne kadar, yargıyla siyasete hüküm vermeye, siyasete biçim vermeye, yargıyı siyaset üzerinde bir vesayet makamı olarak kullanmaya çalıştılar. Bugün Allah’a şükür yargı da asker de kendi görev alanına çekildi. Bunun üzerine ne yaptılar? Paraleli üzerimize saldılar. Hamdolsun onunla da mücadele belli bir noktaya geldi” dedi.

 

Partisinin Alaplı seçim bürosunu ziyaret eden Işık, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin il yönetimi kurulu üyeliği, , teşkilat ve il başkanlığı yaptığını, teşkilatçılığın ne demek olduğunu bildiğini söyledi.

 

Işık, AK Parti’nin güçlü bir kitle partisi olduğunu, kitle partilerinin genelde zayıf teşkilatlarla kurulduğunu belirterek, bunu, Türk siyaset tarihinde, çok partili hayata geçtikten sonra AK Pariti’nin bozduğunu ifade etti.

 

Patilerinin kurulduğu dönemde bir kaç tane hayallerinin olduğunu dile getiren Işık, şöyle devam etti:

“Bunlardan biri, Türkiye’nin IMF’ye muhtaç olmasın. Memleketimizin başbakanı, bir başkasının memleketine gidip de esas duruşta durmasın. En önemli hedefimiz buydu. Memleket kendi ayakları üzerinde dursun. Allah’a şükürler olsun bunu başardık. Mayıs 2013’te IMF olan borcumuzun son taksitini ödedik. Hatta, ‘Para lazım olursa 5 milyar dolar kredi açabiliriz’ dedik. İkinci noktada memleketimizin refah seviyesi yükselsin. İnsanlar hastane kapılarında, okulların önlerinde ve başka yerlerde perişan olmasın.  Daha düne kadar imrendiğimiz Avrupa, bugün bize imrenmeye başladı. Ülkemizde 28 Şubat demokrasinin üzerindeki vesayetler ne zaman kalkacak? Canın sıkılan, düdük çaldığı zaman demokrasinin darmadağın olduğu bir memleketteydik. Şimdi bakın Allah’a şükür asker kendi işini yapıyor.”

 

“Demokrasinin üzerindeki tek vesayet makamı milletin kendisidir”

Işık, “Düne kadar, yargıyla siyasete hüküm vermeye, siyasete biçim vermeye, yargıyı siyaset üzerinde bir vesayet makamı olarak kullanmaya çalıştılar. Bugün Allah’a şükür yargı da asker de kendi görev alanına çekildi. Bunun üzerine ne yaptılar? Paraleli üzerimize saldılar. Hamdolsun onunla da mücadele belli bir noktaya geldi. Bugün artık demokrasinin üzerinde hiç bir vesayet kalmadı. Demokrasinin üzerindeki tek vesayet makamı milletin kendisidir” diye konuştu.

 

– “AK Parti’nin alternatifi CHP, MHP ve HDP koalisyonudur”

Türkiye’nin dış politika kararlarının başka merkezlerde değil, Ankara’da verildiğini anlatan Işık, bunların ülkemiz açısından önemli gelişmeler olduğunu vurguladı. Işık, “Bugün yaptığımız çalışmalar, Türkiye’nin yarınını şekillendirecek” dedi.

Bugün AK Parti’nin arkasında güçlü bir halk desteği olduğunu kaydeden Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti’nin alternatifi CHP, MHP ve HDP koalisyonudur. Birileri bir yerde yazıyor. MHP, HDP’yle hiç koalisyon yapar mı? Yapar. Onları bir araya getiren üst akıl ne yapar? İkna eder. Onun için bizim inşallah partimizin güçlü şekilde iktidarını devam ettirebilmesi için, 330 milletvekili çıkarabilmesi için 15 günü çok iyi değerlendirmesi lazım. Güçlüyüz dersek bu bizi aldatabilir.”

 

Işık, konuşmasının ardından Ereğli ilçesinde bir otelde iş adamlarıyla basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

 

Partisinin Zonguldak İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin’in kızı Pınar ile Ali Gülezer’in oğlu Bilal Gülezer’in düğün merasiminde de yer alan Işık, daha sonra ilçede yaşayan kardeşi Cahit Işık’ı evinde ziyaret etti.

 

_DSC0103

 

_DSC0099

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz