ALAPLI HABERLERİ

BAKIN ŞU ERDEMİR’İN YAPTIĞINA

21 Ağustos 2014
743 kez görüntülendi

BAKIN ŞU ERDEMİR’İN YAPTIĞINA

 

ERDEMİR, Yığılca İlçesinden 120 tırla taşıdığı kireç taşlarını Alaplı nın köylerinde ve İlçe merkezinden geçirerek yollara zarar vermesi tepki toplarken Yığılca Belediyesine yeni bir yol, İshale hattının yenilemesi, araç parkının bakım ve onarımı gibi 5 ayrı kalemde Belediyeye destek sözü verdi.

 

 

Yığılca Belediye  Başkanı Muzaffer Yiğit,  Yığılca’dan kireçtaşı taşıyan Ereğli Demir Çelik Fabrikasına ait 120 tırın bozduğu yolların, fabrika tarafından yaptırılması için başlattığı girişimler netice verdi. ERDEMİR Yığılca’ya yeni bir yol, İshale hattının yenilemesi, araç parkının bakım ve onarımı gibi 5 ayrı kalemde Belediyeye destek sözü verdi. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Ereğli Demir Çelik Fabrikasına ait 120 tırın gün boyu ilçe merkezindeki yolu kullanarak malzeme taşıması nedeniyle bozulan yollarla ilgili çalışma başlattı.

YIĞILCA’YA VAR ALAPLI’YA YOK

ERDEMİR yetkilileri ile yaptığı görüşmede, araçların yollara ve yolun altındaki şebeke hattına verdiği hasarı anlatan Muzaffer Yiğit, “120 tır her gün bu yolu kullanıyor. Tırların ağırlığı yollara zarar veriyor. Ana yolun altından geçen ana şebeke hattımız sürekli zarar görüyor. Bu zararın bir şekilde giderilmesi ve ilçe halkının mağduriyetinin ortadan kalkmasını istiyoruz. Erdemir büyük ve güçlü bir işletme. Yıllardır benimde bünyesinde çalıştığım bur kuruluş. Ancak şu anda ben Yığılca halkını temsilen bu koltukta oturuyorum ve onların istekleri benim için her şeyden önemli. Erdemir’in araçları ilçemizin yollarına ve ana şebekesine zarar veriyor” dedi.

 ALAPLI’NIN YOLLARI NE OLACAK

Erdemir’i temsilen Başkan Yiğit’i ziyaret eden heyet, başkana hak vererek, Yığılca için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Heyet, Yığılca’nın içinden geçmek zorunda kalan nakliye araçları için Yığılca’nın dışından geçecek bir yol yapacaklarını, böylece ne Yığılcalılara nede yola her hangi bir zarar gelmeyeceğini belirttiler. Ayrıca, Su ishale hattının yapımında, araç parkının bakım ve onarımında da Yığılca Belediyesine destek olacaklarını söyleyen heyet, “Sosyal sorumluluk anlamında ERDEMİR olarak üzerimize düşün ne ise bugüne kadar yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 Kaynak: Düzce Parantez

 http://www.duzceparantez.com/haber/Yigilca-Erdemir-birlikteligi/35228

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz