ALAPLI HABERLERİ

BAKKA PROJESİ İLE GIDA DENETİM ARACI ALINDI

28 Kasım 2014
768 kez görüntülendi

BAKKA PROJESİ İLE GIDA DENETİM ARACI ALINDI

Alaplı’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün numune nakil aracı hizmete girdi.


Alaplı Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Güvenli Gıda Arzında Numune Nakil Aracı” Projesi kapsamında satın alınan araç vatandaşlara tanıtıldı.
Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Rafet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede birçok alanlarda gıda üretimi yapan tesisler olduğunu bunların denetiminin daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini söyledi.
Nakil aracı teknolojinin yer aldığı her türlü donanıma sahip olduğunu ifade Yılmaz, şöyle dedi:
BAKKA desteğiyle alınan bu araçta; alınan numunelerin çevre illerdeki Gıda Kontrol Laboratuvarlarına soğuk zincir kırılmadan güvenli ve özelliğini kaybetmeden ulaşmasını sağlayacak 1 adet Buzdolabı,1 adet Derin Dondurucu bulunmakta ayrıca denetimlerde daha hızlı sonuçlara ulaşmak adına kızartma yağlarındaki polar madde miktarını ölçen 1 adet kızartma yağı ölçüm cihazı, 1 adet sıcaklık ölçer,1 adet nem ölçerde araçta hazır halde bulunmakta.
“Bu donanımlı numune nakil aracı sayesinde gıda denetimlerinde alınan numuneler, daha güvenli ve hızlı bir şekilde analiz yaptırılacak olan Ankara, Bolu ve İzmit’teki yetkili gıda kontrol llaboratuvara güvenli bir şekilde taşınacaktır. Müdürlüğümüzce İlçemizde 270 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 2014 yılı içinde fındık fabrikalarından 134 adet numune alınarak İlgili laboratuarlarına getirilmiştir. Alo gıda 174 hattına yapılan şikayetlere istinaden yapılan denetimlerde alınan 7 adet gıda numunesi analizleri Bakanlığımızca yetkilendirilen Gıda Kontrol laboratuarlarında yapılmıştır.”

Ayrıca vatandaşa Alo 174 gıda hattı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Hazırlanan bilgilendirme broşürleri de vatandaşa dağıtıldı.

DİĞER FOTOLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

gıda denetim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz