ALAPLI HABERLERİ

BALIKÇI BARINAĞI TAM KAPASİTE ÇALIŞTIRILABİLİR

7 Ekim 2012
600 kez görüntülendi

BALIKÇI BARINAĞI TAM KAPASİTE ÇALIŞTIRILABİLİR

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, “Su ürünleri kooperatifiyle bir şekilde görüşüp, anlaşıp ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, Alaplı Balıkçı Barınağının tam kapasiteyle çalışması için su ürünleri kooperatifine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Barınak için bir proje hazırlayarak daha iyi hizmet etmesi sağlanabileceğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:

“Karadeniz bölgesinde balıkçı barınakları var. Bu balıkçı barınakları çok önemli bir amaç için kuruldu. Fakat hepsinin tam kapasiteyle kullanıldığını söylemek zor. Alaplı’da da bir balıkçı barınağımız var. İlçedeki balıkçı barınağı da tam kapasiteli çalışmıyor. Tabi bunlarda bir takım yasal düzenlemeler ve yasal çalışmalardan kaynaklanan sorunlar var. Yasa diyor ki, balıkçı barınakları birinci öncelikli olarak su ürünlerine, ikinci olarak belediyelere, üçüncü öncelikli olarak da özel idarelere verilir diyor. Bizim ilçemizde de su ürünleri kooperatifi olduğu için balıkçı barınağımız su ürünleri kooperatifine verildi. Fakat bizim su ürünleri kooperatifimizin kuruluşunun yeni ve balıkçı barınağının da daha çok yeni olduğundan sorunlarını birikmiş durumda. Bu da tam kapasiteyle çalışmasına engel oluyor. Su ürünleri kooperatifiyle bir şekilde görüşüp, anlaşıp ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor.”

Çimenoğlu, işin içine belediyenin de katılmasıyla Alaplı’daki balıkçı barınağının daha fazla kapasiteyle çalışması mümkün olacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz