ALAPLI HABERLERİ

BALIKÇI BARINAĞININ GİRİŞİ KAPANDI

26 Ağustos 2012
944 kez görüntülendi

BALIKÇI BARINAĞININ GİRİŞİ KAPANDI

Alaplı Balıkçı Barınağının girişi tıkandı.Balıkçı tekneleri giriş çıkış yapamıyor

Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erkan Yılmaz, Alaplı Balıkçı Barınağı’nın girişinin ve içinin bir an önce tarak gemisiyle temizlenmesini istediklerini bildirdi.

Yılmaz,  yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük balıkçı barınaklarından biri olma özelliğini taşıyan Alaplı Balıkçı Barınağı’nın girişinin kumla dolmasının balık sezonu öncesi balıkçıları düşündürdüğünü söyledi.

Barınağın girişinin kumla dolması nedenliye büyük teknelerin barınağa giriş yapamadığını öne süren Yılmaz, şöyle devam etti:

“DLH tarafından 1995 yılında ihalesi yapılarak yapımına başlanan ve 11 yılda yapımı tamamlanan Alaplı Balıkçı Barınağı Türkiye’nin en büyük barınaklardan biri olma özelliğini taşıyor. Hizmete açıldığı 2006 yılında bölgemize ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladı. Balık sezonunda dışarıdan gelen büyük balıkçı tekneler barınağı tercih ediyordu. Ancak iki yıldır barınağın girişi kumla dolması sonucu büyük balıkçı tekneleri giriş yapamıyor. En az 6-7 metre olması gereken giriş kısmındaki su derinliği 50-60 santimetredir. Barınağın içinde bulunan tekneler mahsur kalmış durumdadır. 1 Eylül’de başlayacak balık sezonu öncesi tekneleri barınaktan nasıl denize çıkaracağımızı kara kara düşünüyoruz. Bir an önce barınak girişi ve içinin tarak gemisiyle temizlenmesini istiyoruz.”

ALBUM ADI BALIKÇI BARINAĞINDA MAHSUR KALDILAR, Fotograf Mustafa Kanca on 8/24/2012 (0 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


BALIKÇI BARINAĞININ GİRİŞİ KAPANDI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz