ALAPLI HABERLERİ

BAŞBAKAN ZONGULDAK’A MÜJDELER VERDİ

19 Mayıs 2015
831 kez görüntülendi

BAŞBAKAN ZONGULDAK’A MÜJDELER VERDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçim öncesi Zonguldak halkı ile bir araya geldi. Davutoğlu’nun Zonguldak’taki mitingi öncesinde kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Mitingin yapılacağı Madenci Anıtı’nın bulunduğu Gazipaşa Caddesi, sabah 08.00’den itibaren trafiğe kapatıldı. Caddedeki çöp konteynerlerinin üst bölümleri kaldırıldı, alt kısımları ise poşetlerle kapatıldı. Özel Harekat Timleri, miting alanının etrafındaki yüksek binaların çatı ve balkonlarına çıkarak önlem aldı. Başbakan Davutoğlu’nun geçiş yaptığı güzergahlarda da çok sayıda polis görev aldı.

Başbakan Davutoğlu’nu taşıyan helikopter, Zonguldak Gümrük Müdürlüğü’ne ait TIR Parkı’na indi, kendisini Vali Ali Kaban karşıladı. Başbakan Davutoğlu’na; eşi Sare Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da eşlik etti.

Davutoğlu, daha sonra seçim otobüsü ile halkı selamlayarak miting alanına geldi. Burada yaklaşık 7 bin kişiye hitap eden Davutoğlu, Zonguldak’ta 45’inci mitinglerini yaptıklarını söyledi. Zonguldak’ın emeğin başşehri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Zonguldak deyince yüzleri kömür karası ama gönülleri ak Zonguldaklılar gelir” dedi.

Emeğin en büyük, en güzel değer olduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“İnsan onurunun en güzel simgesidir. Zonguldak’ın her bir köşesine selam olsun. Zonguldak, emeğin başşehridir. Zonguldak diye akla gözleri kömür karası, gönülleri ak, zihinleri ak Zonguldaklılar gelir. 19 Mayıs bizim işgale karşı milli irade günümüzdür. 19 Mayıs’ta Samsun’da bir istiklal meşalesi yandı. Bu gün onurlu ülkenin vatandaşlarıysak istiklal şehitlerine borçluyuz. Onların izinden yürümeye kararlıyız. O kutlu mücadelelerden sonra 2002 yılında bu ülke öylesine zor bir duruma düştü ki o günleri en iyi o zamanı yaşayanlar bilir. Bu gün gençlerimizle buluştum. Onlara dedim ki ’13 yıl içinde yaşadıklarımızla edindiğimiz kazanımları gördünüz’ 13 yıl önce IMF önünde borç dilenecek durumdaydık. Esnafımız yazar kasa kırıyordu. Onurlu milletimiz namerde muhtaç edilmişti. O günlere geri gitmemeye var mısınız?”

“TTK’YI KAPATMA PLANIMIZ YOK”

AK Parti’nin sosyal güvenlik reformu ile 375 bin işçinin sendikalı olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Emekçi haklarına baktığımızda hiç kimsenin cesaret edemediği sosyal güvenlik reformunu yaptık. 375 bin kardeşimiz sendikalı oldu. Biz vatandaşlarımızla konuştuğumuzda dışarıdan konuşmayız, içeriden konuşuruz. Siz huzurlu olursanız, biz de huzurlu oluruz. Eğer bir tek işçi, emekçi kardeşim ‘Evime nasıl ekmek götürürüm’ diye düşünüyorsa bize ekmek haram olur. Son 1,5 yıl içinde 1 milyon istihdam yaptık. Muhalefet buraya geldiğinde hemen sınava çekin. Türkiye’yi tekrar işçilerin, emekçilerin hakkını aldığı bir ülkeye getiren AK Parti oldu.Kılıçdaroğlu ve Bahçeli gibi buraya gelip ‘TTK özelleşecek’ yalanı söyleyenler varsa, işte Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak söylüyorum, böyle bir planımız yok ve olmayacak.”
“İNŞALLAH BİR GÜN MADENE İNECEĞİM”
Başbakan olduktan sonra ilk toplantısını maden sektörüyle ilgili yaptığını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Bir gün inşallah madene gelip sizle birlikte olacağım. Başbakan olduktan sonra ilk toplantı madencilik üzerine oldu. Bir tek kardeşimizin dahi iş sağlığı ve güvenliği sorunu yaşamasını istemiyoruz. Hiçbir madencinin ücreti iki asgari ücretten daha az olmayacak. Emeklilik yaşını 43’e kim çekti? Maaşı en az iki asgari ücret şartını kim getirdi? AK Parti. Haftada iki gün tatili kim getirdi? Biz meseleyi gördük mü, meselenin üstünü kapatmayız. Meselenin üstüne üstüne yürür, çözeriz.”
“ZONGULDAK’A MÜJDELERLE GELDİM”
Zonguldak’ta rödevanslı özel maden ocaklarında çalışan 4 bine yakın işçinin işini kaybetme riskiyle karşılaştığını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel sektördeki işverenlerin sıkıntılarını çözdüklerini dile getirerek şöyle dedi:
“Baktık ki bu getirdiğimiz kural bu getirdiğimiz sistem bazı işverenlerimiz için zorluk getiriyor ve bazı işyerleri kapandı. 4 bine yakın madencimiz işini kaybetme riskiyle karşılaştı. Gelmeden önce Bakanlar Kurulu’nda imzaya açtım. Redevansların ve işverenlerin fiyat farkı düzenlemesini yapıyoruz. Buradan işverenlerimize sesleniyorum, bu düzenleme ile birlikte inşallah bütün işçilerimiz işlerine geri dönecek. İşçimizin hukukunu koruduk, işverenimizin önünü açtık. İşte bizim iş anlayışımız budur. Zonguldak deyince bizim aklımıza karaelmas gelir.”
Seçimden sonra daha fazla üretim için ne gerekiyorsa, madenleri modernleştireceklerini anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha çok işçimize istihdam sağlayacağız. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Hiç merak etmeyin madenlerimizi çağdaş standartlara getiriyoruz. Daha fazla iş imkanı için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. AK Parti iktidarı döneminde binlerce Zonguldaklı emekçi olarak alındı. Bundan sonra da alınacak. Zonguldak’ta işsizlik söz konusu olmayacak. Birileri gelir burada olmayacak vaatleri dile getirirler. Kılıçdaroğlu ‘Benim hayatım başarı hikayesi’ diyor. Görevi teslim aldığında kar yapan SSK, o görevi bıraktığında 1,5 katrilyon borç bırakmıştı.“
“TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK LİMANI ZONGULDAK’A”
Zonguldak’a Filyos üzerinden geldiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin üçüncü büyük limanını Zonguldak’a kurduklarını söyledi.
Türkiye’nin üçüncü büyük limanını Zonguldak’a kurduklarını anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Karadeniz’den Akdeniz’e giden bütün yollar Zonguldak’ı merkez kılacak. Filyos ile ilgili hukuki ne kadar engel varsa aşacağız. Bir takım hukuki sıkıntılar aşılıyor. İnşallah Filyos’u öyle veya böyle Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olarak hizmete açacağız. Zonguldak’tan Batı Karadeniz koridorunu açmaya hazırız. Zonguldak’tan Sinop’a sahil yolu koridoru açılacak. Biz geldiğimizde Zonguldak’ta sadece 6 ambulans vardı. Düşünün emekçiler, işçilerimiz bir yerde sıkıntıyla karşılaşsa ne olacak bilinmiyordu. Şimdi Zonguldak’ta 36 ambulans var. Mülkiyetle ilgili bütün sorunları çözdük. Çözmeye de devam edeceğiz.Karaelmas diyarı, ak gelecek diyarı olacak. Karaelmas diyarı değil, ak istikbalin diyarı olacak.Yepyeni bir proje geliştiriyoruz. Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) yapıyoruz. Batı Karadeniz’i yeni bir gelişim havzası ilan ediyoruz. Stadyum başta olmak üzere gençlik ve spor tesisi imkanlarını genişleteceğiz. Emekçi haklarını koruyan AK Parti’ye destek vermeye hazır mısınız? İş güvenliği yasasını çıkartan AK Parti’ye destek vermeye hazır mısınız? Karaelmas ile birlikte ak bir geleceğe yürümeye hazır mısınız?”
GENÇLERE SESLENDİ
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerin bayramını kutlayan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“12 yıl önce gençlerimiz geleceğe ümitsizlikle bakıyordu. Her yerde işten çıkarılmalar vardı. 12 yıl içinde gençlerimize sahip çıktık. Gençlerin istikbali için çalıştık. 45 lira olan burs 330 lira oldu. Yüksek lisans bursu 660 lira, doktora bursu 990 lira. Gençlerle bir araya geldiğimizde geleceği paylaşırız. Türkiye’de 28 Şubat’ın hemen sonrasında o kadar acılı günler yaşadık ki gençlerimiz başörtülü başörtüsüz olarak ayrımı yapılıyordu. Başörtülüler ikna odalarına alınıyordu. Şimdi başörtülü, başı açık ayrımı var mı? Her siyasi düşünceden gençler omuz omuza beraber okula gidiyor. İşte bizim istediğimiz Türkiye bu. 991 bin gencimiz kredi alıyor. 371 bin gencimiz burs alıyor. Biz iktidara geldiğimizde 76 üniversite vardı. Şimdi 193 üniversite var. Nereye gitsem yeni üniversiteleri görüyorum. Zonguldak BEÜ’ye 6 fakültenin yanı sıra çok sayıda MYO, fakülte ve enstitü açtık.”
“BİRİLERİ NEFRET PEŞİNDE”
AK Parti’nin gururla 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere hazırlandığını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, gururla onurla 7 Hazirana hazırlanırken birileri nefret peşinde. Dün HDP’nin Adana ve Mersin seçim bürolarına saldırı oldu. Hemen ilk talimatları verdik. Erzurum’da kongreye çıktığımda da söyledim. Ağrı’da saldırılar oldu. Van’da milletvekili adayımızın otobüsüne saldırı yapıldı. Siirt’te saldırı yapıldı. Bütün o saldırıları destekleyen HDP Batı’da barış mesajları verdi. Doğan medyası sustu. Herkes sustu. Ama şimdi paralel medya el birlik oldu. HDP; Mersin ve Adana’daki saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Saldırıları yapanların bir kısmı MHP işareti yapanlar var ama onlar değildir dedi. MHP hemen topu atmaya çalıştı. HDP eş başkanı, ‘bunu AK Parti yapıyor’ diyor. Üçü bir arada AK Parti’yi hedef tahtası haline getiriyor. Şimdi de bu şiddet olayları ile ilgili aynı dil kullanıyorlar. Üniversite sınavında dört yanlış bir doğruyu götürür. Paralel yapı akıl hocaları, MHP, CHP ve HDP akıl hocaları ile birlikte doğruyu yani AK Parti’yi götürme hesabı yaptılar. Ama siyasette bir doğru dört yanlışı götürür. İşte dördü bir arada. Ben İstanbul mitinginde bunu söyledim. Bunlar aynı kaptan besleniyor. Seçim beyannamelerine bakın hepsi aynı dili kullanıyor. Olmayacak vaatlerin peşindeler. 12 yıl içinde AK Parti ile bütün kazanımları durduracak bir şekilde bu yürüyüşe darbe vurmak amacındalar.”
“PROVOKASYONLARIN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ”
Seçimi kaybetmeleri halinde muhalefete istifa edip etmeyecekleri yönünde sorular sorduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin en küçük ihtiyaçta dahi dışarıya muhtaç olduğu eski Türkiye’ye dönmek ister misiniz? Bunların hepsinin ortak bir adı var. Eski Türkiye Partisi. Soruyorum iktidar olma hedefiniz var mı? Olamazsanız istifa edecek misiniz? Kılıçdaroğlu oyumu korursam istifa etmem dedi. MHP o da aynı şeyi dedi. HDP ise barajı geçersem istifa etmem. Bunların hesabı 90’ların Türkiye’sini geri getirmek…”
Partinin kapatılmak istendiğini anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “17-25 Aralık paralel çeteyi devreye soktular. Biz çünkü yeni Türkiye yolunda milletle yürüyoruz. Demirtaş, ‘Kudüs Yahudilerin mekanıdır’ diyen gafil. Taksim kabemiz diyen irfan yoksunu. Bu provokasyonların karşısında dimdik AK Parti olarak duracağız. Ama Ağrı’da, Van’da, Siirt’te yapılan saldırılarda herkes sustu.”
“KARDEŞİN DAĞDA NE ARIYOR?”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Kardeşin dağda ne arıyor. 7 Haziran’ı şimdiden tehdit etmeye çalışıyorlar. HDP’liler duysun. CHP ve MHP de duysun. Bir ayağı dağda bir ayağı ovada siyaset olmaz. Terörle siyaset yan yana olmaz. Ama bakıyorsunuz CHP diyor ki ‘HDP’lilerin seçim barajını aşmasını istiyoruz.’ Görüyorsunuz hepsinin terör bağlantılarıyla ilişkileri var. Ama AK Parti’nin dilinde tek bir nefret sözü olmadı. Bir de diyor ki ‘Seni başkan yaptırmayız?’ daha önce de muhtar yaptırmayız dediler. Milletin huzuruna gidilir. İnşallah özgürlükçü ve sivil anayasayı ortaya koyacağız. Başkanlık sistemi de dahil yeni Türkiye’yi getireceğiz”
“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGIMIZ VAR AMA HERKES YERİNİ BİLECEK”
Doğan Medya tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap olarak yayınlanan yazıyı da sert bir dille eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Öbür tarafta doğan medya var ya şimdi kalkmış özgürlüklerden bahsediyor. 28 Şubat’ta gelen talimatla başörtülülere hakaret eden medya var ya bu gün çıkmış bir yazıyla Cumhurbaşkanına cevap veriyor. Basın özgürlüğüne saygımız var. Ama herkes yerini bilecek. DHKP-C denen terör örgütü, Mehmet Kiraz isimli savcımızı şehit etti. Biz savcımızı hayata döndürmeye çalışırken, bunlar savcımıza silah dayanmış fotoğrafını internet sitelerine koydu. Gece yarısı bütün basınımıza haber gönderdik. Ne menfaatiniz var yapmayın dedik. O medya ertesi gün şehit savcımızın o fotoğrafını bastı. Buna Türkiye’nin Başbakanı olarak değil bir baba olarak, bir insan olarak isyan ediyorum. Nasıl olur, şehit cenazemizi götürüyoruz. Bir savcının eşi o şekilde eşini görmek ister mi? Bütün ricalarımıza rağmen o resmi bastılar. Ertesi gün cenazeye almayınca bize baş yazı yazdılar. Bize talimat bunlar veremez. Biz gücümüzü Allah’tan ve milletten aldık. O eski Türkiye’ydi. Bunlara bir daha eski Türkiye benzeri dönemler yaşatma imkanı verecek misiniz? Medya patronlarının Başbakana talimat verdiği günlere izin verecek misiniz?”
“KIŞKIRTICI YAYIN YAPARSANIZ BİZİ KARŞINIZDA BULURSUNUZ”
Şehit savcı Mehmet Kiraz’ın DHKP-C üyeleri tarafından başına silah dayalı fotoğraflarının yayınlanmasına tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu gün Cumhurbaşkanımıza yazı yazıyorlar. Türkiye’de tam da seçimlere giderseniz kışkırtıcı yayın yaparsanız karşınızda bulursunuz. Bir akademisyen, bir aydın olarak basın özgürlüğüne değer veriyoruz. Ama bir kere 9 aylık Başbakanlık döneminde şehit savcının ailesi adına ricada bulunmuşsak, yapmamışsanız bizi karşınızda bulursunuz. Yeni bir figür olarak HDP’ye sahip çıkmaya çalışıyorlar. Bir anda demokrasi havarisi kesildiler. Bu medya organları da onları destekliyor. Aslında onların üstünde bir başka üst akıl var. İster ki biz IMF kapısında bekleyelim, Mısır’da olduğu gibi mahkeme kapılarında olsunlar. Ey gafiller biz milletten güç almışız, bunlardan korkar mıyız? Milletin hakkını savunan biz Allah şahit bir an dahil şiddetten, tehditten yılmadık yılmayacağız. 2002 Türkiye’sinde Kemal Derviş’e yazılar gidiyordu. Devletin o zaman başbakan yardımcısı bir bakanlığa yazı yazıp ‘Hazine de para yok’ başınızın derdine bakın diyordu. Bu Kemal Derviş şimdi Kılıçdaroğlu’nun akıl hocası. Maaşınızı alıp alamayacağınızı bilip bilemediğiniz eski Türkiye’ye dönmek ister misini? Bugün biz bırakın IMF’den borç istemeyi borç verebilecek durumdayız. Son borcumuzu da IMF’ye ödedik. Başımız dik dünyanın her yerinde borcunu ödeyen ülke konumuna geldik.”

Davutoğlu’nun konuşmasının ardında platforma; AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayları Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Emine Çift, Akın Kaymak ve İl Başkanı Zeki Tosun çıktı. Dvutoğlu ve milletvekili adayları, ellerini havaya kaldırarak halkı selamladı.

Davutoğlu, mitingin ardından platform arkasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri ve partilerle görüştü. Davutoğlu, seçim otobüsünde halkı selamlayarak, tekrar TIR Parkı’na giderken, CHP seçim bürosun önünden geçtiği sırada CHP’lileri alkışları ile karşılaştı. Davutoğlu, CHP’lilerin alkışlarına el sallayarak selam verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz