ALAPLI HABERLERİ

BASIN BAYRAMINI KUTLADI

25 Temmuz 2015
818 kez görüntülendi

BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD), 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 107. yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

İlçedeki bir kafede gerçekleştirilen çay sohbetine, çok sayıda basın emekçisi katılırken; etkinliğin onur konukları ise AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır oldu.

Etkinlikte bir konuşma yapan EGD Yönetim Kurulu Başkanı Necati Günay, İlçedeki bazı kurum ve kuruluşların alenen basın arasında ayrım yaptıklarını belirterek, “Ereğli’de, havuz medyası oluşturulmaya çalışılıyor. Akıl hocalarının telkinleriyle basın arasında ayrımcılık yapmak isteyenleri bir kez daha buradan uyarıyoruz. Biz gazeteciler, herkesin bildiğinden bir fazlasını biliyoruz. EGD’yi tanımamakta ısrar edenlere, biz tanıtmasını biliriz” dedi.

AVCI: SANSÜR İÇİMİZDE DE DEVAM EDİYOR..

Ereğli Gazeteciler Derneği 2.Başkanı Bilgin Avcı da, meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmada, sansürün sektör içinde de devam ettiğini belirterek; “Basından sansür 107 yıl önce belki kaldırılmış ama bugün hala türevleriyle devam ediyor. Dış etkenlerin yanında sektörümüzde, yani kendi içimizde de sansürün izlerini görmek mümkün. Örneğin, Ereğli Gazeteciler Derneğini kuranlar, Bu derneğe başkanlık yapanlar, bir şekliyle yönetiminde yer alanlar, ya da bu derneğe başkan adayı olanlar dan bazıları, bizim bu etkinliğimizi haber yapmazlar, gazete ve sitelerinde yer veremezler. Vermezler. Bu da bir yönüyle sansürdür. Basın Bayramında sansürün bu yönünü de arkadaşlarımızın düşünmelerini rica ediyorum” dedi.

DEMİRTAŞ: KARŞILIKLI ELEŞTİRİLERLE DOĞRUYU GÖRECEĞİZ..

Ereğli Gazeteciler Derneğinin Basın Bayramı Etkinliğine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’da, yaklaşık 2 saat sohbet etme imkanı bulduğu gazetecilerin Basın Bayramını kutladı.

Demirtaş, Basının 4. Kuvvet olduğunu belirterek, “Basın demokrasimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Bir siyasetçi olarak, ne kadar eleştirilsek de, bizim de zaman zaman olan eleştirilerimizde karşılıklı olduğunda, doğruyu bulacağız, eksikliklerimizi göreceğiz. Bugün Ereğli Gazeteciler Derneğinin davetiyle aranızda olmaktan büyük mutluluk duydum, tekrar basın bayramınızı kutluyorum” dedi.

ÇAKIR: GAZETECİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ..

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’ın ardından Gazetecilerin etkinliğine katılan AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da basın bayramını kutlayarak, ‘Zor şartlarda, büyük bir emek ve gayret içinde çalıştıklarına inandığımız siz değerli gazeteci dostların her zaman yanında olacağız. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

ÇATUROĞLU: BASINIMIZA DEĞER VERİYORUZ..

Zonguldak’taki şehit cenazesi nedeniyle bölgemize gelen Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’yi uğurladıktan sonra, EGD’nin etkinliğine katılan ve gazetecilerle bir süre sohbet eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da, yaşamı boyunca basına her zaman değer verdiğini belirterek, “Belediye Başkanlığım döneminde olsun, bugün olsun her zaman basınımıza değer vermişimdir. Hangi şartlarda nasıl bir görev anlayışı içinde çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Bugün sizin bayramınız ve bu bayramınıza ortak olalım istedik. Milletvekili olarak da, siz değerli basın mensuplarının her zaman yanında olacağımı bilmenizi istiyorum” dedi.

EGD’nin Basın Bayramı etkinliği, gazetecilerin Milletvekilleri Çaturoğlu ve Demirtaş ile ayrı ayrı pasta kesmelerinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz