ALAPLI HABERLERİ

BAŞKA ÖZGECAN’LAR ÖLMESİN

2 Mart 2015
660 kez görüntülendi

BAŞKA ÖZGECAN’LAR ÖLMESİN

Alaplı Atatürk Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Fatmanur Köymen, Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için  yazı yazdı.Yazı şöyle:

Her şey masum bir bakışla başladı. O güzelliği, içten sevecen halleri. Okuldan eve, evden okulaydı onun tüm hayatı. Hayalleri, yapmak istedikleri, katliamı, işte Özgecan ASLAN’ın hak ettirmeye çalıştıkları hayatı. Tek amacı okumak, işini gururla yapabilmekti aslında. Kendini geliştirecek psikolog olacak, evrene dair güzellikleri anlatacaktı.

Hayallerine kavuşamadı, istediğini yapamadı. Hiç beklemediği bir zamanda geldi ölüm. Ama suç onun değildi, onu bu canilikleri yapanlarındı. Bir heves uğruna can kıymak, umutlarını yıkmak, gerçektende bir caninin işiydi. Güzelliğiyle yol gösterecek, bilgisiyle dünyayı aydınlatacaktı belki de. Ama bu eşsiz canavar, hayatını bozdu.

Bir kere daha ”kadına şiddete hayır! ” sesini duyurttu.  Kaç can daha alınması gerekiyordu? Kaç kadının hayattan kopması gerekiyordu?  Ne kadar hayır desek de şiddete, bir nefes kadar yakınımızdaydı işte. Erkeklerle iletişim kurmamak mıydı çözüm, yoksa yüzüne bile bakmamak. Ama böyle geçmez hayat. Erkek kadın bir bütündür bence.

Kadın yoksa çocuk yok, çocuk yoksa dünya yok. Bunu bilmez bazıları. Eski hayata uyarlar, dehşetle kadına şiddeti uygularlar. Buna da bir dur demek gerek bazen. O canilerin annesine veya kız kardeşine bu tür bir olay basına gelse ne tepki verirlerdi? Onların vicdanı bu kadar işte.

Köpeğimin bir parça tüyünü o canilere değişmem. Ben bunları yazarken o çoktan yerin altında ve inşallah cennette. Hani masallarda derler ya; bir varmış, bir yokmuş işte bir Özgecan varmış, bir Özgecan yokmuş…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz