ALAPLI HABERLERİ

BAŞKAN ŞOFÖR…

6 Aralık 2014
739 kez görüntülendi

BAŞKAN ŞOFÖR…

CEM SÜRMENELİ – Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Saydam, belediye bütçesine yük olmamak için makam şoförü istihdam etmeyerek, belediyenin hizmet aracını 6 yıldır kendisi kullanıyor.

Gümeli’de 2009’da göreve seçilen Saydam,  yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu beldeye 9 personelle hizmet etmeye çalışıyor. Belediyenin gelirlerini hizmete daha fazla aktarmak için makam şoförü istihdam etmeyen Saydam, yıllardır direksiyona kendi geçiyor.

Saydam, yaptığı açıklamada, 2009 yılında göreve gelmesinin ardından tasarruf tedbirleri uygulamaya başladığını, ilk fedakarlığı da kendisinin yaptığını söyledi. Belediyede hem şoförlük hem de başkanlık görevini sürdürdüğünü anlatan Saydam, “Belediyenin hizmet aracı konumundaki kamyoneti, makam aracı olarak da kullanıyorum. Halka hizmet için bu görevdeyiz. İncelemelere ve ziyaretlere kendi kullandığım araçla gidiyorum. Gümeli, özellikle yaylarıyla ilgi çeken bir bölge. Beldeye gelen misafirlerimize yaylaları tanıtırken şoförlüklerini de yapıyorum” diye konuştu.

Saydam, göreve ilk seçildiğinde özel otomobilini makam aracı olarak kullandığını ancak bir süre sonra ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayarak, bunun üzerine belediyeye satın aldıkları kamyonetten faydalandığını dile getirdi. Saydam, kısıtlı imkanlarla halk öncelikli hizmet anlayışını benimsediklerini, Gümeli’nin doğal güzellikleriyle daha fazla turist alması için çalışmalara ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz