ALAPLI HABERLERİ

BATI KARADENİZ FINDIĞI DEĞERLENECEK

8 Nisan 2014
878 kez görüntülendi

BATI KARADENİZ FINDIĞI DEĞERLENECEK

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Doğu Karadeniz bölgesinde yaşanan don olayında sonra fındığın zarar gördüğünü, Batı Karadeniz bölgesindeki ürünlerin değerlendiğini söyledi.

Alaplı Çay Köyünde fındık üreticilerine Fındık Entegre Mücadele çalışmaları konulu seminer verildi.

Seminer İl Müdürü Necmi Çelik, Alaplı ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, il şube müdürleri , Ziraat mühendisleri Pervin Ceylan, İzzet Yılmaz,köy muhtarı Ahmet Akgül ile çok sayıda çiftçi katıldı

Çelik, Alaplı’da “Fındık Entegre Mücadelesi” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl Batı Karadeniz fındığından verim alınacağını düşündüklerini söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde mart ayında yağan kar nedeniyle fındığın yüzde 60’ının zarar gördüğünü belirten Çelik, şunları söyledi:

“Doğu Karadeniz bölgesinde yaşanan don olayında fındık zarar gördüğünden Batı Karadeniz bölgesindeki ürünler değerlendi. Üreticilerle yerinde bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Fındık çok değerli, onun için ürünlere iyi bakılmasını istiyoruz.”

Toplantıda, Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Tekin, fındıkta entegre mücadelesi hakkında bilgiler verdi.

From FINDIKTA ENTEGRE MÜCADELE TEKNİKLERİ SEMİNERİ, posted by Mustafa Kanca on 4/08/2014 (28 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz