ALAPLI HABERLERİ

BATIKARADENİZ’İN EN MODERN PAZAR YERİ KADERİNE TERK EDİLDİ

8 Mart 2016
1.118 kez görüntülendi

BATIKARADENİZ’İN  EN MODERN PAZAR YERİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Alaplı ilçesinde 2009 yılında hizmete açılan o dönemde Batı Karadeniz’in en modern pazaryeri olarak lanse edilen Alaplı Kapalı Pazaryeri adeta kaderine terk edildi. Mevcut görüntüsüyle ilçeye yakışmayan pazaryeri konusunda gerekli adımların atılması bekleniyor.

Alaplı Kapalı Pazaryeri esnafı, kışın soğuktan, yağmurdan yazın ise tozdan korunmak için açık olan alanları brandayla kapatmak suretiyle önlem alıyor.

Alaplı Belediyesi tarafından 4 Milyon Lira maliyetle yaptırılan Kapalı Pazaryerinde, esnaflar kışın soğuktan donmamak ve yağmurdan ıslanmamak için acık olan alanları brandayla kapatarak önlem almaya çalışırken, yazın ise pazaryeri tozdan dumandan geçilmiyor. Pazaryerinin ilçeye hiç yakışmadığını belirten vatandaşlar, bu konuda somut çalışma başlatılmasını istiyorlar.

SOSYAL TESİS VE OTOPARK SIKINTISI

Hizmete açıldığında Batı Karadeniz’in en modern pazaryeri olarak lanse edilen Kapalı Pazaryerinin şimdilerdeki hali içler acısı, otopark sıkıntısının yanı çevresinde sosyal tesislerin olmayışı nedeniyle cazibeliğini her geçen gün kaybeden Kapalı Pazaryerinin ilçe merkezine getirilmesi için Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından yeni proje çalışması başlatıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde temeli atılan eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, eski Belediye Başkanı vekili  Ekrem Yazıcı tarafından hizmete açılan Kapalı Pazaryeri için Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı ve önceki dönem Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu dönemlerinde somut bir çalışma başlatılmazken, şimdilerde Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından ilçe merkezine taşınması için proje çalışması başlatıldı.

pazaryeri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz