ALAPLI HABERLERİ

BAYRAMDA TEKME-TOKAT KAVGA

11 Ağustos 2013
650 kez görüntülendi

BAYRAMDA TEKME-TOKAT KAVGA

Alaplı ilçesinde, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nın 4.gününde düzenlenen halk dilinde  Kızlar Bayramı olarak bilinen gençlik bayramı  fındık hasadının başlaması dolayısıyla sönük geçti.

Ramazan ve Kurban bayramlarının son gününde, ilçe ve bağlı köylerden gelerek Hükümet Caddesi’nde toplanan genç kız ve erkekler cadde boyunca turlayarak kendilerine özgü bayramını tadını çıkardı.

TEKME-TOKAT KAVGA ETTİLER

Renkli görüntülerin yaşandığı Kızlar Bayramı etkinliğinde zaman zaman gerginlikler de oldu. Bilinmeyen bir nedenle tartışan iki Grup Genç, tekme Tokat birbirine girdi. Çevredekilerin müdahalesiyle ayrılan gençler, daha sonra ortadan bölgede uzaklaştı. Kavganın ardından polis ekipleri, caddede güvenlik önlemlerini artırdı.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan bayramı fındık hasat mevsimine denek gelmesinden dolayı bayrama gençlerin ilgi göstermediğini söyledi. Gençlerin fındık tarlarında fındık topladığını ifade eden Çimenoğlu şunları söyledi;

“Alaplı geleneğinde kültüründe kurban ve ramazan bayramının son günü bütün gençlerin gelip gezdikleri bir bayramdır. Biz buna gençlik bayramı diyoruz ama bazı kesimler bunu kızlar bayramı diye adlandırıyor.  Kızlar bayramı adlandırması bizim hoşumuza gitmiyor. Doğru bulmuyoruz. Çok eski tarihleri olan çok güzel bir bayramdır. Bayramın artık son günü köylerimizdeki gençler, kızlar, erkekler ve aileler çarşı içinde oturuyor. çarşıda gezerek alışveriş yapıyorlar. Bayramlarını kutluyorlar. Bu sene ramazan bayramı fındık toplama zamanına denk geldi. Şu anda köylerimizde fındık toplanır. Bu sene bu bayramımız zayıf geçiyor kalabalık yok. Önümüzdeki seneden itibaren tekrar eski kalabalığına kavuşacak.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz