ALAPLI HABERLERİ

BELEDİYE ARSA MI SATACAK ?

4 Şubat 2015
751 kez görüntülendi

BELEDİYE ARSA MI SATACAK ?

Ak Parti Alaplı Belediyesi Meclis üyeleri, Tepeköy Mahallesinde kayıtlı gayrimenkulün Belediye’ye gelir amaçlı satışına karşılık, Ahmet Zeki Atalay Okulu arsasıyla takas önerisinde bulundu.

 

 

Alaplı Belediyesi Şubat Ayı olağan Meclis toplantısında görüşülen Tepeköy Mahallesi Ada 32,Parsel 53-61’de kayıtlı gayrimenkullerin imar tadilatın görüşülmesi maddesi ile ilgi Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin verdiği önerge ret edildi.

 

 

Ak Parti Meclis üyelerinin verdiği önerge şu şekilde; “Söz konusu arazi Belediye ait bir arazidir. Bu arazini gelir amaçlı satışından ziyade İlçe Merkezini rahatlatacak bir proje tasarlanması hem Belediye’nin hem de İlçemiz için daha verimli amaçlar için kullanılması doğru olacaktır. Bu acıdan bakıldığında Ahmet Zeki Atalay Okuluna ait arsa ile söz konusu arsanın takas edilmesi ya da sanayi sitesi üzerinde bulunan ve önceki meclis toplantılarında gündeme gelen imar planında okul alanı olarak görülen şahıs arazisizin kamulaştırılması problemini çözümü için kullanılması gibi alternatiflerin değerlendirilmesi,  bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaplı Kaymakamlığı, Zonguldak Valiliği ve gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde de girişimler başlatılması isabetli olacaktır. Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu İlçe merkezindeki ihtiyacı karşılamaktan çok uzak durmaktadır. Bina oldukça eski ve kullanışsızdır. 3 yönden yol ile çevrilmiş olması hem öğrenci güvenliği acısından sakınca doğurmakta da, hem de giriş çıkış saatlerinde şehir trafiğine yük getirmektedir. Yakın zamanda bu bölgeye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik merkezi yapıları yapılacak olması ve trafik sorununda eklenmesiyle bu sıkıntının daha da büyüyeceği tahmin edilmektedir. Geçmişte Kaymakamlık makamınca talep edildiği gibi Ahmet Zeki Atalay Okulunun okul alanından çıkarılması durumunda İlçemize neler kazandırabileceği yeniden düşünülmelidir. Tepeköy mahallesindeki arazi daha yararlı amaçlar için kullanılabilir. Örneğin, Ahmet Zeki Atalay Okulu arsası ile Tepeköy Mahallesindeki arazi bire bir ya da kısmen takas edilebilir. Ahmet Zeki Okulu yıkılarak yerine geniş metrekarelere sahip mağazalar içeren çok katlı otopark yapılabilir. Bu şekilde ilçe merkezine çok büyük kazanımlar sağlanabilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz