ALAPLI HABERLERİ

BELEDİYE BAŞKANI ÇAYA GİRDİ

6 Temmuz 2013
689 kez görüntülendi

BELEDİYE BAŞKANI ÇAYA GİRDİ

Taşkına neden olan Alaplı Çayı’nın dalgaların sürüklediği çakıl taşlarıyla tıkanmaması amacıyla mendirek yapılmasını isteyen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, sesini yetkililere duyurmak için çaya girdi.

Çimenoğlu ve Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, dalgaların taşıdığı çakıl taşlarıyla kapanan Alaplı Çayı’nın Karadeniz’e döküldüğü alanda ayakkabılarını çıkararak suya girdi.

Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı çayının Karadeniz’e döküldüğü alanda mendirek yapılması yatırım programına alındığını ancak projenin bir türlü hazırlanmadığını söyledi.

Çay ağzını belediye ait iş makineleriyle sürekli açık tutmaya çalıştıklarını ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi;

“Alaplı çayının denize döküldüğü alan yaklaşık 4 kilometre, mollabey köyüne kadar gidiyor. Alaplı şehir merkezinin içinden gecen çay her fırtına ve yağmurda dalgalarla birlikte Karadeniz’e döküldü ağız kapanıyor. Kapanmasından sonra su geriye doğru giderek olası sel baskınlarına derenin taşmasına sebep oluyor. Biz bu bölgeye mendirek yapılması için Bölge Milletvekillerimize rica ettik. Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü konuyla ilgilendi. 9 Ocak 2013 tarihinden bir gurup mühendis gelerek incelemelerde bulundu. Ardından 2. bir gurup mühendis geldi. Deniz ölçümleri yaptı. Mart ayından Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan, yetkilerle görüşerek, yatırıma alınmasını istedi. Yatırıma alındı. Ancak proje çalışması gecikti. Proje çalışmasını bir önce bitirilmesini istiyoruz. Belediye olarak iş makinelerimizle kendi imkanlarımızla çayın ağzını açık tutmaya çalışıyoruz. Bir iş makinemiz sürekli burada duruyor. Onun yakıtı ve işçiliği bize maliyet olarak yüksek geliyor. Bir an önce buraya mendirek yapılmasını istiyoruz. Burası çok tehlikeli yer olmaya başladı.”

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ise, Çayın Karadeniz’e döküldü bölgede mendirek olmadığı için çakıl taşlarıyla dolduğunu buda çayda su seviyesini yükselterek şehir merkezi için tehlike arz ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz