ALAPLI HABERLERİ

BELEDİYE BAŞKANININ ANNESİ VEFAT ETTİ

23 Aralık 2014
979 kez görüntülendi

BELEDİYE BAŞKANININ ANNESİ VEFAT ETTİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın annesi Ayşe Uysal Alaplı İlçesi Kürkükler Köyü Okuf Mahallesinde aile Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun zamandır Alzheimer rahatsızlığı bulunan ve bu sabah saatlerinde yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü evinde vefat eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Uysal’ın annesi Ayşe Uysal için köyünde cenaze namazı düzenlendi.

Ayşe Uysal’ın cenazesini taşıyan Kdz. Ereğli Belediyesine ait cenaze aracı konvoy eşliğinde Kürkükler köyüne geldi.  Yoğun araç trafiği nedeniyle zaman zaman yollar kapandı. Başkan Uysal’da annesinin cenazesi ile yakından ilgilendi.

Alaplı Kürkükler Köyü Okuf Mahallesi Camii önündeki musalla taşına konulan Anne Uysal’ın kalabalık sebebiyle birçok vatandaşın öğle namazını camii de kılamadı.  Yüzlerce kişi dışarıda namazın tamamlanıp, cenaze namazının kılınmasını bekledi.

 

 

Ardından Camii önünde  Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak kısa bir dua yaptı ve helallik istedi. Dua esnasında Başkan Uysal’ın kendini zor tuttuğu gözlendi.

Anne Uysal  cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından musalla taşından alınarak, omuzlarda cenaze aracına taşındı.AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Başkan Uysal  tabutuna cenaze aracına kadar birlikte omuz verdi. Cenaze aracı aile mezarlığına doğru yola çıktı.

Burada Ayşe Uysal, 1988 yılında ölen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden emekli eşi Ahmet Uysal ve 1972 yılında ölen ve Başkan Uysal ile aynı ismi taşıyan kayınpederi Hüseyin Uysal’ın yanına gözyaşları ve dualarla defin edildi.

 

Cenaze töreni için camiye gelenler arasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar,Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Türk Metal Sendikası’nın Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ve yardımcıları, MHP Alaplı İlçe Başkanı Serhat Sözer, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, bazı belediye meclis üyeleri,CHP ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Kdz. Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, LAFARGE Genel Müdürü Merter Gencer, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek,  Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, Kdz. Ereğli Yeniceliler Derneği Başkanı Şener Mısırlı, Oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, işadamları, esnaflar, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeye katılan vatandaşlar için Kdz. Ereğli ve Alaplı Belediyeleri otobüs tahsis etti.  Çoğu vatandaşlarda  kendi araçları ile Kürkükler köyüne  geldi. 

Alaplı ilçe Jandarma ekipleri ile Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri trafiğin tıkanmaması için çok çaba göstermesine rağmen Kürkükler Köyü giriş ve çıkışı trafiğe kapandı

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz